Bursa, mesleki eğitimde AB standartlarını yakaladı

Bursa, mesleki eğitimde AB standartlarını yakaladı


BURSA (A.A) - Bursa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şevket Barca, Bursada mesleki eğitim oranının yüzde 60 civarında olduğunu, AB standartlarında ideal oranın yüzde 60-65 olarak kabul edildiğini belirterek, bu oranı yakalayan ilk ilin Bursa olduğunu bildirdi.
     Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şevket Barca, Bursada geçtiğimiz eğitim öğretim yılında öğrencilerin yaklaşık yüzde 60ının mesleki eğitimi tercih ettiğini kaydetti.
     Barca, ülke genelinde mesleki eğitim oranının yüzde 40 civarında olduğunu belirterek, AB standartlarında ideal oranın yüzde 60-65 olarak kabul edildiğini, bu oranı yakalayan ilk ilin de Bursa olduğunu ifade etti.
     Endüstriyel kalkınmanın temelinde mesleki teknik eğitimin önemli olduğunu vurgulayan Barca, Bursanın önemli sanayi kentlerinden olduğunu, mesleki eğitimin gelişimi sağlamak adına birçok çalışma geçekleştirdiklerini anlattı.
     Barca, şunları kaydetti:
     Bu konuda sanayi kuruluşlarımızla işbirliği yapıyoruz. Öğrencilerimiz bu kuruluşlarda stajlarını amacına uygun olarak gerçekleştirirken, yapılan işbirliği neticesinde öğretmenlerimizin de mesleki gelişimlerine katkı sağlanıyor.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bursa, mesleki eğitimde AB standartlarını yakaladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER