Bursa Afet Zararlarını Azaltma Eğitim Merkezi

Bursa Afet Zararlarını Azaltma Eğitim Merkezi tamamlandı -Vali Harput: Kendi alanında en ileri teknoloji ile yapılan ve 15 milyon TLye mal olan merkezin, ocak ayı içerisinde açılışını yapmayı planlıyoruz (Fotoğraflı-Görünt


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, temeli 2009da atılan Afet Zararlarını Azaltma Eğitim Merkezinin tamamlandığını bildirerek, Kendi alanında en ileri teknoloji ile yapılan ve 15 milyon TLye mal olan merkezin ocak ayı içerisinde açılışını yapmayı planlıyoruz dedi.
     Harput, merkezdeki basın toplantısında yaptığı konuşmada, depremin tüm ülkelerin öncelikli konularından olduğunu söyledi. Her ülkenin depremde mal ve can kaybını en aza indirmek için çalışmalar yaptığını belirten Harput, Özellikle 1999 depreminden sonra Türkiyede bu alanda önemli çalışmalar yapıldı. Ancak afet eğitimi konusunda oldukça eksik kaldık. Eğitim konusunu yeterince öne çıkartamadığımız için çok acılar yaşadık. Deprem olacak diye sürekli korku içerisindeyiz. Ancak, medeni ülkeler korkuyla yaşamazlar, korkularının çarelerini ararlar diye konuştu.
     Söz konusu merkezde tüm vatandaşlara, öğrencilere ve sanayi kuruluşlarında çalışanlara bilgilendirme, bilinçlendirme eğitimi verileceğini dile getiren Harput, şöyle devam etti:
     Bu eğitim sanayiciler için zorunlu zaten. Öğrenciler de okullarda bu konuda belli bir eğitim alıyor ancak, vatandaşlarımız bu konuda yetersiz. Merkezimiz artık tamamlandı. Kendi alanında en ileri teknoloji ile yapılan ve 15 milyon TLye mal olan merkezin ocak ayı içerisinde açılışını yapmayı planlıyoruz. Ondan sonra da burada eğitim vermeye başlayacağız. Deprem, fırtınanın etkileri, zehirlenme konularında Nasıl tedbir alınır, neler yapılması gerekir eğitimi verilecek. Sahip olduğu deprem sarsma tablası, yangın söndürme, duman, rüzgar/fırtına, acil durum-ihbar, karbonmonoksit zehirlenme, heyelan, sel ve tsunami gibi toplam 12 farklı simülasyon sistemiyle Türkiyede bu alanda model teşkil edebilecek bir yer oldu.
     Harputun konuşmasının ardından gazetecilere merkez gezdirilerek, projenin bilimsel danışmanı Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şerif Barış tarafından bilgi verildi. Merkezde eğitimlerin 2 saat verileceğini açıklayan Barış, 25 çalışan var burada. Onlar günde bin kişiye gerekli eğitimi verecekler diye konuştu.
     Afet Zararlarını Azaltma Eğitim Merkezi projesi, Japonya ve Türkiyedeki uzmanlardan destek alınarak, Japonyadaki örnekleri incelenip, Türkiye ve Bursa koşullarına göre ve ileri teknolojiyle hazırlandı. Merkezde, ziyaretçilerin tamamı, sözü edilen eğitimleri deneyimleme imkanı bulacak. Yıllık yaklaşık 100 bin kişinin eğitim alması hedeflenen merkez, toplam 6 bin 800 metrekare alanda, zemin ve iki kattan oluşuyor.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Bursa Afet Zararlarını Azaltma Eğitim Merkezi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER