Bursa Büyükşehir Belediye Sarayı inşaatı

Bursa Büyükşehir Belediye Sarayı inşaatı -Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: İhaleye giren firmaların itirazları nedeniyle, biraz zaman kaybettik. İhaleyi en düşük teklifi veren firmaya verdik ve Danıştay bunu kesin olarak onayla


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Belediye Sarayı inşaatı ihalesine giren firmaların itirazları nedeniyle, biraz zaman kaybettiklerini belirterek, İhaleyi en düşük teklifi veren firmaya verdik ve Danıştay bunu kesin olarak onayladı. Önümüzde bir engel kalmadı. Hedefimiz bu inşaatı, 11 ay içerisinde bitirmek dedi.
     Ankara-İzmir kara yolundaki 45 bin metrekarelik alanda, belediye hizmet binasının inşaat çalışmalarında incelemelerde bulunan Altepe, bir kentin en önemli dokularından birinin belediye sarayı olduğunu vurgulayarak, Türkiyenin dördüncü büyük kenti Bursanın şu an için kendisine ait bir belediye sarayının bulunmadığını belirtti.
     Altepe, bölgeye sadece bir hizmet binası değil, yeni bir yaşam alanı kazandırdıklarını, 45 bin metrekarelik alanda 9 bin metrekare kapalı alan bulunacağını, kalan 36 bin metrekarenin ise yeşil alan olarak düzenleneceğini kaydederek, Belediye sarayı içerisinde, Merinos Tren İstasyonu örneğinde olduğu gibi Mudanya Tren İstasyonunun bir kopyası yapılacak. Burası sosyal tesis olarak kullanılacak. 15 bloktan oluşacak yeni binamızın içerisinde belediyemizin tüm birimleri yer alacak diye konuştu.
     Projenin dünya örnekleri incelendikten sonra ortaya çıkarıldığını ve Bursa için en uygun proje baz alınarak uygulamaya geçildiğini anlatan Altepe, belediye sarayının kente yakışır özellikte olacağını dile getirdi
     Altepe, ihaleye giren firmalar arasında yaşanan hukuk süreci nedeniyle inşaatın durduğunu hatırlatarak, İhaleye giren firmaların itirazları nedeniyle, biraz zaman kaybettik. İhaleyi en düşük teklifi veren firmaya verdik ve Danıştay bunu kesin olarak onayladı. Önümüzde bir engel kalmadı. Hedefimiz bu inşaatı, 11 ay içerisinde bitirmek. Bu hedefe ulaşmak için gece gündüz demeden çalışacağız ifadelerini kullandı.
     Recep Altepe, yeni binanın son teknoloji olan akıllı sistemlerle donatılacağını ve kendi enerjisini üreteceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Cem Şan / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursa Büyükşehir Belediye Sarayı inşaatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER