Bursa doğal afetlere hazır

Bursa doğal afetlere hazır


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediyesinin koordinasyonunda çalışmalarını sürdüren Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), deprem ve doğal afetlere karşı hazırlıklarını tamamladı.
     Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı ve AKOM Başkan Yardımcısı Orhan Doğan, İtfaiye Haftası dolayısıyla düzenlenen Doğal Afetlerle Mücadelemiz konulu konferansta, Bursada deprem ve her türlü doğal afete karşı etkin müdahalede bulunabilecek konuma geldiklerini söyledi.
     Türkiyeye bakıldığında bölgenin birinci derecede deprem kuşağında olduğunun görüldüğünü ifade eden Doğan, şöyle konuştu:
     Yapmamız gereken, muhtemel afetleri bilmek ve gerekli tedbirleri alarak can ve mal kaybını en aza indirmektir. Büyükşehir Belediyesi olarak bu bilinç ve sorumluluk duygusuyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İl düzeyinde yapılan planların yanında diğer hazırlıkları da büyükşehir ölçeğinde sürdürüyoruz. Gerektiğinde, diğer afet bölgelerine araç, yerel ve malzeme desteği veriyoruz. Ayrıca her türlü afete müdahale etme, afet sonunda oluşan enkaz ile çöküntülerde yaşanan can ve mal kurtarma çalışmalarına katılarak koordinasyonu sağlıyoruz.
     Konferansa katılan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Muhsin Özlükurt ise Türkiyenin deprem ve afetler bölgesinde yer aldığını hatırlatarak, İtfaiye Daire Başkanlığı ve AKOMun doğal afetlere hazırlık konusunda tüm çalışmaları tamamladığını bildirdi.
     Konferansa, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Muhsin Özlükurt, Yeşil Bursam Derneği Başkanı Muharrem Karabulut ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Bursa doğal afetlere hazır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER