Bursa ile Hessen arasında teknoloji köprüsü

Bursa ile Hessen arasında teknoloji köprüsü arayışı -ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Prof. Dr. Uğuz: -Bursa ile Almanyanın Hessen Eyaleti arasında geliştirilen ekonomik iş birliği çalışmalarında daha aktif rol üstlenmek


BURSA (A.A) - ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Prof. Dr. Agah Uğuz, Bursa ile Almanyanın Hessen Eyaleti arasında geliştirilen ekonomik iş birliği çalışmalarında daha aktif rol üstlenmek istiyoruz dedi.
     Almanyanın Hessen Eyaleti Ekonomi, Ulaşım, Kentsel ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Florian Rentsch ve beraberindeki heyet ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
     Prof. Dr. Uğuz burada yaptığı konuşmada, ULUTEKte 53 firmanın bulunduğunu ve 442 kişinin istihdam edildiğini belirtti. Öncelikli hedeflerinin, Türkiyenin Ar-Ge potansiyeline ve teknoloji üretebilme yeteneğine katkı sağlamak olduğunu dile getiren Uğuz, Türkiyenin teknoloji üretiminin ve birikiminin yönlendirilmesinde rol oynamak, sanayi-üniversite iş birliğini etkin ve sürekli kılmak, üniversitedeki araştırma alt yapısının ve bilgi birikiminin ekonomik değere dönüşmesine katkı sağlamak istiyoruz diye konuştu.
     Girişimciliği ve yenilikçiliği teşvik etmek ve desteklemek için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını anlatan Uğuz, şöyle devam etti:
     Dünya pazarlarına yönelik ileri teknoloji ürün ve hizmet üretimini desteklemek ve teknoloji transferi için uygun ortam yaratmak için çalışıyoruz. ULUTEKte otomotiv, tekstil, yazılım ve iletişimin yanı sıra pek çok alanda Ar-Ge çalışmaları yapıyoruz. Bursa ile Almanyanın Hessen Eyaleti arasında geliştirilen ekonomik iş birliği çalışmalarında daha aktif rol üstlenmek istiyoruz. Aramızda yapacağımız çalışmalarla, Bursa ile Hessen arasında teknoloji köprüsü kurulabilir.
     Heyet ayrıca ULUTEKte bulunan bazı firmaları ziyaret etti. Konuk bakan Rentsch, ULUTEKin ve bölgedeki firmaların faaliyetlerinde çok etkilendiğini, Hessen ile Bursa arasındaki iş birliğinde ULUTEKin payının büyük olacağını söyledi.
    
     Muhabir : Halil İbrahim Başer
     Yayıncı : Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Bursa ile Hessen arasında teknoloji köprüsü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER