Bursa Valisi Harput:

Bursa Valisi Harput: -Depreme karşı alınacak iki çeşit önlem var; biri depreme dayanıklı binalar yapmak ki hükümetimizin yaptığı Kentsel Dönüşüm Yasası da bunun için. İkincisi de insanların depremle yaşamayı öğrenmesi


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şehabettin Harput, Depreme karşı alınacak iki çeşit önlem var; biri depreme dayanıklı binalar yapmak ki hükümetimizin yaptığı Kentsel Dönüşüm Yasası da bunun için. İkincisi de insanların depremle yaşamayı öğrenmesi dedi.
     Vali Harput, İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan ve Türkiyede sadece Bursada bulunan Afet Zararlarını Azaltma Eğitim Merkezini ziyaret etti.
     Merkezde incelemelerde bulunan Harput, Bursanın 1. derece deprem kuşağında yer aldığına dikkati çekerek, alınacak önlemlerin sadece depreme dayanıklı binalar yapmakla kalmaması gerektiğini belirtti.
     Harput, Japonya gibi Türkiyenin de depremle yaşamayı öğrenmesinin önemini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Şu anda ülkemizin gündeminde Kentsel Dönüşüm Yasası tüm ağırlığıyla tartışılıyor, konuşuluyor. Depreme karşı alınacak iki çeşit önlem var; biri depreme dayanıklı binalar yapmak ki hükümetimizin yaptığı Kentsel Dönüşüm Yasası da bunun için. İkincisi de insanların depremle yaşamayı öğrenmesi. Şu anda Japonlarla işbirliği içinde buranın iç donanımını yapıyoruz. Bu afet eğitim simülasyon merkezimizin amacı, insanlara bir depremin dehşetini gösteren bu sahneleri rehberler eşliğinde gezdirerek göstermek ve onların deprem konusunda nasıl dikkatli, nasıl duyarlı nasıl hassas davranmaları gerektiği konusunda onları bilgilendirmek.
     Kasım 2012de tamamlanması planlanan merkezin, iç ve dış donanımlarıyla birlikte, yaklaşık 13 milyon liraya mal olacağı bildirildi.
    
     Muhabir : Mustafa Yılmaz
     Yayıncı : Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bursa Valisi Harput: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER