Bursalı basın mensuplarından KÜye ziyaret

Bursalı basın mensuplarından KÜye ziyaret (Fotograflı)


KASTAMONU (A.A) - Bursada görev yapan basın mensupları, Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prof. Seyit Aydını ziyaret etti.
     Kastamonulular Dayanışma Derneği (KAS-DER) Bursa Şubesi tarafından düzenlenen gezi kapsamında Tosyaya gelen Bursalı basın mensupları, buradaki ziyaretlerinin ardından KÜ Rektörü Aydını makamında ziyaret ettiler.
     Rektör Aydın, ziyarette yaptığı konuşmada, üniversitelerinde 8 fakülte, 4 yüksekokul, 2 enstitü ve 11 meslek yüksekokulu olduğunu belirterek, öğrenci sayısının da 10 bin civarında olduğunu söyledi.
     Önümüzdeki akademik yılda İletişim Fakültesi ve Su Ürünleri Fakültesine öğrenci almaya başlayacaklarını belirten Aydın, öğretim üyesi sayısının da 160ı geçeceğini söyledi.
     Aydın, 2014 yılında öğrenci sayısının 20 bine ulaşacağının altını çizerek, Hedeflerimizden hızlı hareket ediyoruz. Fakat üzülerek söylüyorum ki şehrimizde barınak problemi var. Bu problemi gidermek için şu an iki projemiz devam ediyor. Bu konuda sivil kuruşlara da görevler düşmektedir. Yüksek Öğretim Kurulu, nüfusu 10 binin altındaki ilçelere yüksekokul vermediği için şu an sadece Daday ilçemize hem merkeze yakın olması, hem de meslek yüksekokulu kaldırabilecek kapasitede olması sebebiyle yüksekokul açma projemiz var diye konuştu.
     Ziyarette, KAS-DER Bursa Şube Başkanı İsmail Tiftik, Rektör Aydına plaket takdim etti.
    
     Muhabir: Özkan Beyer / Sinan Özmüş
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Bursalı basın mensuplarından KÜye ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER