Bursalı emekliler Ağrı Dağına tırmandı

Bursalı emekliler Ağrı Dağına tırmandı


AĞRI (A.A) - Bursalı emeklilerden oluşan bir gurup, Ağrı Dağına tırmandı.
     Nilüfer Belediyesi Kent Konseyi Uludağ Çalışma Gurubunun düzenlediği etkinlik kapsamında Doğubayazıta gelen 50 yaşın üzerindeki emeklilerden oluşan gurup, Ağrı Dağına tırmandı.
     Gurup adına konuşan Emel Kılıç, amaçlarının Bursanın sembolü Uludağın korunması tanıtılması, sorunlarının çeşitli platformlarda anlatılması ve duyurulması konusunda çalışmalar yapmak olduğunu belirtti. Ağrı Dağına 50 yaş üzerinde olan emeklilerle bu tırmanışı gerçekleştirdiklerini anlatan Kılıç, şunları kaydetti:
     Şimdiye kadar bu yaş gurubunda, gurup tırmanışı yapılmamıştır. İlk defa emekli olmuş insanlardan oluşan bir gurup tırmanışı yaptı. Bilindiği üzere ülkemizde emekli olan insanların büyük çoğunluğu sosyo-ekonomik gerekçelerle çalışmakta veya bir köşeye çekilip hayattan kopmuş yaşamaktadır. Uludağ Çalışma Gurubu katılımcıları, her yaşta bir şeylerin yapılabileceğini göstermek istemektedir. Bu amaçla bu zirve tırmanışını gerçekleştirerek her yaşta hayatın güzelliklerini, doğayı ve yaşama sevincini göstermek istedik.
    
     Muhabir: Selahattin Kaçuru / Emine Konuk
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bursalı emekliler Ağrı Dağına tırmandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER