Bursaspor Kulübü Başkanı Yazıcının vefatı

Bursaspor Kulübü Başkanı Yazıcının vefatı -Yönetici, teknik heyet, futbolcu ve taraftarlar ile Yazıcının yakınları, hastane bahçesinde toplandı -Bursaspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Şankaya: -"Rahmetli nur içinde yatsın. Allah ge


BURSA (A.A) - Bursaspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcının vefatına ilişkin, "Rahmetli nur içinde yatsın. Allah geride kalan çoluğuna çocuğuna sabır versin" dedi.
     Bursa Acıbadem Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nadir Şenerin yaptığı açıklamanın ardından Bursasporlu yönetici, teknik heyet, futbolcu ve taraftarlar ile Yazıcının yakınları, hastane bahçesine geldi.
     Bazı kişilerin ağladığı, kimilerinin ise sinir krizi geçirdiği görüldü.
     Şankaya, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Yazıcı başkan seçildiğinde kendisinin de Divan Başkanlık Kurulu Başkanlığını yürüttüğünü hatırlattı.
     Onun, sıkıntılı durumlarda kendisinden yardım istediğini dile getiren Şankaya, şöyle konuştu:
     "Her zaman kendisine, yanında olduğumu ifade ettim. Sıkıntılı bir şey olduğunda bana telefon açar, Bak Kadir ağabey diye izahat verirdi. Ben de kendisine yardımcı olmaya çalışırdım. Bu, Bursa için de büyük bir kayıp oldu. Rahmetli nur içinde yatsın. Allah geride kalan çoluğuna çocuğuna sabır versin. Çok daha arzu ve istekleri vardı ama nasip olmadı. Dostlar sağ olsun. Başımız sağ olsun. Bursanın başı sağ olsun."
     Şankaya, daha sonra gözyaşlarına hakim olamadı.
    
     -"Türk futbolu çok büyük bir değeri ve başkanı kaybetti"-
    
     Eski Bursaspor Kulüp Müdürü Osman Nuri Biçer de "Sevgili arkadaşım" dediği Yazıcının, yine bir sürpriz yaptığını söyledi.
     Onun başarılarını sıralamanın mümkün olmadığını anlatan Biçer, şunları kaydetti:
     "Başkanlığa geldiğinde ilk konuşmasını hatırlıyorum. Bursasporu şampiyon yapacağız ve borçsuz bir Bursaspor bırakacağız Allah nasip ederse demişti. Hakikaten zekası, sevk ve idaresiyle bunların hepsini gerçekleştiren bir başkan olarak tarihe geçti. Şampiyonluğun tesadüf olmadığını, 4 defa Avrupa kupalarına giderek gösterdi. Ziraat Türkiye Kupasında final oynaması. Hep bunlar Sayın İbrahim Yazıcının karnesindeki takdirleridir. Başarılı bir başkandı. Acıları da sevinçleri de birlikte yaşadığımız günler oldu. Hep ilkleri yapıyor. Yine aramızdan hiç kimseye hissettirmeden sürpriz bir şekilde ayrıldı."
     Bir dönem Bursaspor ve A Milli Takımda oynayan Okan Yılmaz ise uzun yıllar yeşil-beyazlı takımın formasını giydiğini ancak Yazıcı ile çalışma fırsatı olmadığını bildirdi.
     Yazıcının, duruşu ve kuvvetiyle bütün zorlukların üstesinden gelebilecek bir yapıya sahip olduğunu belirten Yılmaz, "Hepimiz iyi bir haber bekliyorduk ama gelen ölüm haberiyle yıkıldık. Türk futbolu çok büyük bir değeri ve başkanı kaybetti. Özellikle Bursaya ve Bursaspora verdiği hizmetler unutulmayacak. Hepimizin başı sağ olsun" ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Ömer Ercan - Harun Kaymaz
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Bursaspor Kulübü Başkanı Yazıcının vefatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER