Bursaspor

Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesi çıkan olaylar -İçişleri Bakanlığı, karşılaşma öncesi yaşanan olaylarda oluşan maddi zararla ilgili aralarında Bursaspor Kulübü Başkanı Yazıcının da bulunduğu 42 kişi hakkında tazminat davası açtı


BURSA (A.A) - İçişleri Bakanlığı, Bursada 7 Mayıs 2011 tarihinde Bursaspor ile Beşiktaş arasında oynanması gereken maç öncesi çıkan olaylarda oluşan maddi zararla ilgili aralarında Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcının da bulunduğu 42 kişi hakkında tazminat davası açtı.
     Bakanlık avukatları tarafından mahkemeye sunulan dilekçede, çıkan olaylarda hazinenin toplam 16 bin 38 lira 84 kuruş zarara uğradığı belirtilerek, bu paranın olayla ilgili Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit ile halkın bir kısmını diğer kısmına karşı silahlandırarak birbirlerini öldürmeye tahrik etmek suçlarından haklarında dava açılan 42 sanıktan tahsil edilmesi istendi.
     Aralarında Bursaspor Kulübü Başkanı Yazıcının da bulunduğu kişiler hakkında açılan tazminat davasının Bursa 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.
     Bursada 7 Mayıs 2011 tarihinde Bursaspor ile Beşiktaş arasında oynanması gereken maç öncesi çıkan olaylara karıştıkları ve olayları azmettirdikleri iddiasıyla aralarında Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, hukuk işlerinden sorumlu Öztürk Yazıcı, eski genel müdür Osman Nuri Biçerin de aralarında bulunduğu 42 kişi hakkında dava açılmıştı.
    
     Muhabir : Cem Şan
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER