Büyük Balkan Buluşması

Büyük Balkan Buluşması -Balkan ülkelerinden gelen sanatçıların eserlerinden oluşan fotoğraf sergisi açıldı


YALOVA (A.A) - Yalova Belediyesi tarafından düzenlenen Büyük Balkan Buluşmasına katılan fotoğraf sanatçılarının eserlerinden oluşan sergi açıldı.
     12 ülkeden gelen sanatçıların 103 fotoğrafından oluşan serginin açılışını, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal yaptı.
     Koçal, burada yaptığı konuşmada, Büyük Balkan Buluşması kapsamında ülkelerin önde gelen fotoğraf sanatçılarını Yalovaya davet edip bir foto maraton düzenlediklerini belirtti. Koçal, şunları kaydetti:
     Bu buluşmada tek amacımız Balkan Savaşının 100. yılında savaştan bahsetmek değil barışa giden yolun nasıl tesis edileceğinin örneklerini vermek. Biz barışa giderken bir şeyin çok önemli olduğunu biliyoruz. İnsanlar bilmediğine ve tanımadığına düşman olurlar. Balkanlarda yaşayan tüm insanlar birbirlerini ne kadar çok tanırlarsa savaş yapmak da o kadar zorlaşır. O nedenle değişik ülkelerden gelen fotoğrafçıların burada açtıkları sergi bu kadar önemli. Foto Maraton sayesinde gidemediğimiz o toprakları fotoğraflarla tanıma imkanı buluyoruz.
     Raif Dinçkök Kültür Merkezinde açılan sergiye vatandaşlar ve yabancı ülkelerden katılan misafirler büyük ilgi gösterdi.
     Sanatçıların 3 gün boyunca Yalovada çektikleri fotoğraflar arasında düzenlenecek yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek.
    
     Muhabir: Nedim Güler
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Büyük Balkan Buluşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER