Büyük Birlik Partisi Espiye İlçe Başkanı

Büyük Birlik Partisi Espiye İlçe Başkanı Anaç: -Fındığı sadece kabuklu meyve türünden ihracatı yapılarak ülkeye gelir sağlayan bir ürün olarak değerlendirmemek gerekir


GİRESUN (A.A) - Büyük Birlik Partisi Espiye İlçe Başkanı Ömer Anaç, Fındığı sadece kabuklu meyve türünden ihracatı yapılarak ülkeye gelir sağlayan bir ürün olarak değerlendirmemek gerekir dedi.
     Anaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni sezon fındık taban fiyatının beklenenin altında olduğunu söyledi.
     Dünya kaliteli fındık üretiminin yüzde 75nin Türkiyede olmasına rağmen, hedef gösterilen destekleme fiyatı gerçekleşirse milyonlarca üreticinin perişan olacağını aktaran Anaç, Bununla birlikte FİSKOBİRLİKi saf dışı bırakan hükümet, yıllardır fındık ticaretini tüccarın insafına terk ederek üreticinin sömürülmesine göz yummaktadır. Fındığı sadece kabuklu meyve türünden ihracatı yapılarak ülkeye gelir sağlayan bir ürün olarak değerlendirmemek gerekir dedi.
     Yiyecek olarak kullanımın yanında fındığın, sanayi alanında 53 farklı ürünün de temel maddesini oluşturduğunu aktaran Anaç, yıllardan beri uygulanan yanlış politikalarla fındıktan ekonominin yeterince faydalanamadığını, özellikle üreticinin büyük zarar gördüğünü savundu.
    
     Muhabir: Fikret Bıyık / Fatma Kalay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Büyük Birlik Partisi Espiye İlçe Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER