Büyük Menderesin ıslahı

Büyük Menderesin ıslahı -Aydın Ziraat Odası Başkanı Posacı: Büyük Menderes Nehrinin ıslahı önemli, hizmetin önünü kesmek doğru bir yaklaşım değildir


AYDIN (A.A) - Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, Büyük Menderes Nehrinin ıslahının önemli bir hizmet olduğunu, hizmetin önünü kesmenin doğru bir yaklaşım olmayacağını söyledi.
     Rıza Posacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nazilli ile Aydın arsında kalan kısımda Menderes Nehrinin genişletme ve ıslah çalışmalarının tamamlandığı ve bu bölgede su taşkınların yaşanmadığını belirtti.
     Nehrin ıslah çalışmalarının tamamen bitirilmesini arzu ettiklerini, ancak nehir kenarında arazisi olan bazı çiftçilerin arazi kayıpları olması nedeniyle çalışmalara karşı çıkmalarının buna engel oluşturduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Ekim ayında itibaren başlayan nehir genişletme ve ıslah çalışmaları Aydında batıya doğru 8 kilometre bir mesafede tamamlanmış durumda, yağışlar nedeniyle ara verilen çalışmalar da yeniden başladı. Büyük Menderes Nehrinin, İncirliova ilçesine bağlı Acarlar beldesi ile Osmanbükü, Yazıdere, Hacıaliobası ve Sınırtekke köylerinden geçen kısımlarında başlatılan ıslah çalışmalarıyla ilgili nehir kıyısında tarlası bulunan 19 çiftçinin itiraz ettiğini öğrendik. Büyük Menderes Nehrinin ıslahı önemli ve hizmetin önünü kesmek doğru bir yaklaşım değildir.
     Taşkınlardan dolayı tüm üreticiler endişelidir. Menderese kıyısı olan tarla sahiplerinin bir miktar tarlalarında kayıplar yaşanacaktır. Ama burada uzlaşma yoluna gidilmelidir. Islah çalışmalarının tamamlanması herkesin yararınadır. Bu çalışmalar engellenmemelidir.
     (HÇ-SD-MED-UFK)
<< Önceki Haber Büyük Menderesin ıslahı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER