Büyük Önderin aramızdan ayrılışının 74. yılı

Büyük Önderin aramızdan ayrılışının 74. yılı -KÜ Rektörü Prof. Dr. Aydın: -Milet olarak Atatüke karşı sorumlulukların unutulmaması gerekiyor


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, millet olarak Atatürke karşı sorumlulukların unutulmaması gerektiğini bildirdi.
     Aydın, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün ebediyete intikalinin 74. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, şunları kaydetti:
     Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz. Temeli tam bağımsızlığa dayanan vatanımızı, Atatürkün bu sözlerini aklımızdan hiçbir zaman çıkartmadan korumalıyız.
     Unutulmamalıdır ki Kurtuluş Savaşında ve daha sonraki süreçlerde yapmış olduğu çalışmalarla dünyaya örnek olan, barışa ve insanlığa karşı bağlılığı ile bütün dünyanın saygısını kazanan Gazi Mustafa Kemali, aziz vatanımızın al bayrağı gölgesinde şehit olan askerlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.
    
     Muhabir: Esra Karamuk
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Büyük Önderin aramızdan ayrılışının 74. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER