Büyük Önder Atatürkü anıyoruz

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz -Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın: Atatürkçü düşünce sistemi çerçevesindeki değerleri gerçek anlamda koruyup yaşatmak ve ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak, en büyük görevlerimiz arasındadı


ESKİŞEHİR (A.A) - Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Atatürkçü düşünce sistemindeki değerleri koruyarak ülkeyi aydınlık yarınlara taşımanın, en büyük görevleri arasında bulunduğunu bildirdi.
     Prof. Dr. Aydın, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün vefatının 74üncü yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Atatürkün millete emanet ettiği mirasa sahip çıkmayı amaçladıklarını belirtti.
     Onun demokratik, laik ve çağdaş değerlerden oluşan kişiliği, bütünleştiriciliği ve bilimi rehber alan anlayışını benimsediklerine dikkati çeken Prof. Dr. Aydın, şunları kaydetti:
     Atatürkçü düşünce sistemi çerçevesindeki değerleri gerçek anlamda koruyup yaşatmak ve ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak, en büyük görevlerimiz arasındadır. Bu bilinç ve duygularla Türk ulusunun gönlünde ölümsüzleşen Büyük Önder Atatürkü minnet ve şükranla anıyoruz.
    
     -Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Özaydemir-
    
     Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, 10 Kasımın, Atatürkün ideallerine sarılma günü olduğuna işaret etti.
     Kurtuluş Savaşı ile başlayan, Cumhuriyetin ülkeye kazandırmasıyla devam eden süreçte hep vatanı için çarpan kalbiyle önemli işler başaran Atatürkün, Ulusa ve ülkeye hizmet görevim bitmeyecektir diyerek millete hedefler gösterdiğine işaret eden Özaydemir, Biz de iş dünyası olarak onun gösterdiği hedeflere yürürken ülkemizi ileri seviyelere ulaştırma çabasına devam edeceğiz ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Büyük Önder Atatürkü anıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER