Büyük Önder Atatürkü anıyoruz

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz -Afyonkarahisar, Çorum ve Gümüşhanede anma törenleri düzenlendi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün vefatının 74. yılı dolayısıyla Afyonkarahisar, Çorum ve Giresunda anma törenleri düzenlendi.
     Afyonkarahisar Kocatepe Parkındaki törende, Vali İrfan Balkanlıoğlu, İkmal ve Garnizon Komutan Vekili Albay Zekeriya Kıray, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından parktaki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.
     Buradaki tören, iki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla sona erdi.
     Süleyman Demirel Fen Lisesinde düzenlenen anma etkinliğinde ise okul müdürü Cemalettin Demircan tarafından günün anlam ve önemini belirten sunum gerçekleştirildi.
     Öğrencilerin, Atatürkün Gençliğe Hitabesini okuması ve Atatürkün Askeri Kişiliği konulu sunumla devam eden etkinlik, Atatürk konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle tamamlandı.
    
     -Çorum-
    
     Çorum Gazi Caddesi üzerindeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, Çorum Valisi Sabri Başköy, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hakan Saraç, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile protokol üyeleri anıta çelenk sundu.
     Çelenk sunumunun ardından 09.05te iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     Yağmur altında yapılan törende bazı izci öğrenciler de anıtta saygı nöbeti tuttu. Öğrenciler ve vatandaşlar anıta karanfil bıraktı.
     Vali Başköy ve beraberindekiler, daha sonra Devlet Tiyatro Salonunda Buharaevler Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından düzenlenen anma programına katıldı. Protokol mensupları, ilk olarak fuaye salonunda açılan Atatürk fotoğrafları sergisini gezdi.
     Anma programı, öğrencilerin sunumlarının ardından sona erdi.
    
     -Gümüşhane-
    
     Gümüşhane Hükümet Konağı önündeki törene, Vali Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arslantaş, mülki ve askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
     Törende, Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Saat 09.05te iki dakikalık saygı duruşunda bulunulması, Türk bayrağının yarıya indirilerek İstiklal Marşının okunmasının ardından Vali Yusuf Maydanın günün anlam ve önemiyle ilgili şeref defterine yazdığı mesajı okundu.
     Atatürkü anma töreni, Gümüşhane Kültür Merkezinde Gümüşhane Anadolu Ticaret Meslek Lisesince hazırlanan programla devam etti.
     Atatürkü Anma Haftası dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği program, öğrencilerin sunduğu Atatürk oratoryosu ile tamamlandı.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Büyük Önder Atatürkü anıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER