Büyük Önder Atatürkü anıyoruz

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz -Dinar, Sultandağı, Başmakçı ve İhsaniye ilçelerinde anma törenleri yapıldı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün vefatının 74üncü yıl dönümü dolayısıyla Dinar, Sultandağı, Başmakçı ve İhsaniye ilçelerinde törenler yapıldı.
     Dinardaki tören, Kaymakam Avni Kula, Garnizon Komutanı Üsteğmen Resul Köse ve Belediye Başkanı Saffet Acarın, Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Daha sonra iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     Belediye Kültür Merkezindeki anma etkiniğinde ise Atatürk Ortaokulu Müdürü Mustafa Elmas tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.
     Öğrencilerin şiirler okuması ve şarkılar söylemesiyle devam eden etkinlik, Atatürk Haftası dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, protokol üyeleri tarafından başarılı ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
    
     -Sultandağı-
    
     Sultandağındaki törende, Kaymakam Mevlüt Şekerci, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Selim Şirin ve Belediye Başkan Vekili Osman Hurma tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Sultandağı Düğün Salonunda düzenlenen anma etkinliğinde, öğrenciler şiirler okudu, şarkılar söyledi ve oratoryo gösterisi sundu.
     Etkinlik, şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
     Tören ve anma etkinliğine, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Çelik, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Gencer, şehit yakınları ve gaziler, kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Başmakçı-
    
     Başmakçıdaki törende, Kaymakam Ali Polat, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Başçavuş Mustafa Kara ve Belediye Başkanı Halil Özcanın Atatürk Büstüne çelenk sunmasının ardından iki dakika saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Çok Programlı Lise Şehit Öğretmen Birol İrfan Aşkar Konferans Salonundaki anma etkinliğinde konuşan İlçe Milli Eğitimi Müdürü Şener Özbay, Atatürkün vatanı ve ulusuna çok yüce duygularla bağlı, vatan savunmasını her şeyin üstünde tutan, millet sevgisi tutku derecesinde olan, yaşarken ve öldükten sonra maddi, manevi tüm varlığını ulusuna adayan bir devlet adamı ve komutan olduğunu söyledi.
     Etkinlik, öğrencilerin şiirler okuması ve oratoryo gösterisi sunmasıyla sona erdi.
    
     -İhsaniye-
    
     İhsaniye Hükümet Konağı önündeki törende, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Deniz Değirmenci ve Belediye Başkan Vekili Davut Genç tarafından Atatürk Büstüne çelenk sunuldu, iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     İhsaniye Lisesindeki anma etkinliğinde ise günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, Atatürkün hayatını konu alan şiirler okunup şarkılar söylendi.
    
     Muhabir: Ekip / Mustafa Güngör
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Büyük Önder Atatürkü anıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER