Büyük Önder Atatürkü anıyoruz

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz -Düzce ve ilçelerinde anma programları düzenlendi


DÜZCE (A.A) - Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 74. yılında Düzcenin ilçelerinde anıldı.
     Düzce Gençlik Merkezinde düzenlenen programa Vali Adnan Yılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça, Belediye Başkanı İsmail Bayram başta olmak üzere kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ve öğrenciler katıldı.
     İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Arsal Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Saner Kadı, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.
     Programda Arsal Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Selanikten Cumhuriyete adlı oratoryo sahnelendi. Oratoryoda, Atatürk şiirleri, Atatürkün en sevdiği türküler ve şarkılar seslendirildi.
     Atatürkün sevdiği türkülerden biri olan Yemen türküsünü seslendiren bir öğrenci, izleyicilere duygusal anlar yaşattı.
     10. Yıl marşı ile son bulan tören, salondakiler tarafından büyük alkış alırken, Vali Adnan Yılmazda program sonunda gençlik yıllarını hatırladığını ifade ederek, gösteri hazırlayan öğrencilere teşekkür etti.
     Program Mustafa Kemal Atatürkün fotoğraflarının yer aldığı sergisinin gezilmesiyle son buldu.
    
     -Kaynaşlı-
    
     Kaynaşlı ilçesinde Kaymakamlık tarafından düzenlenen programda, Hükümet Konağı alanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk koyularak başladı.
     Saat 09.05te siren çalınmasıyla birlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla son buldu.
     Kaynaşlı Anadolu Lisesi Salonunda devam eden anma programında ise Melda Savaş isimli öğrenci Mustafa Kemalin Kağnısı adlı şiiri seslendirdi. Oratoryo sunumu ile devam eden program Atatürkün sevdiği şarkıların seslendirilmesi ile sona erdi.
     Programa, Kaynaşlı Kaymakamı Cengizhan Yılmaz, ilçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Hüseyin Işıktaş, Belediye Başkanı İsmail Korkmaz, İlçe Emniyet Amiri Ercan Odabaş, sivil topum örgütleri ve öğrenciler katıldı.
    
     -Yıgılca-
    
     Anıtpark alanında düzenlenen törende Atatürk büstüne çelenklerin sunulması ile başlayan tören, siren sesleri ile birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.
     Törene Yığılca Kaymakamlığına vekalet eden Vali Yardımcsı Miktat Alan, ilçe Jandarma Komutanı Engin Gülen, Belediye Başkan Vekili Orhan Acar, ve kurum müdürleri, ögretmenler öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Akçakoca-
    
     Hükümet Konağı önünde saygı duruşu ile başlayan törene, Akçakoca Kaymakamı Aykut Pekmez, İlçe Jandarma Komutanı Mürsel Önel, Belediye Başkanı Fikret Albayrak, siyasi partilerin temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
     Çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla tören sona erdi.
     Akçakoca Öğretmen evinde düzenlenen anma programında ise Atatürkün hayatını anlatan sinevizyon gösterisinin sunulması, Atatürkün sevdiği şarkılar ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ile program son buldu.
    
     -Gümüşova-
    
     Günmüşova Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven Gazi Mustafa Kemal Atatürkün ebediyete intikalinin 74ncü yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
     Baygüven, mesajında, Kahraman ulusumuzla birlikte baştan ve yepyeni bir devlet kurarak bizlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk, fikirleri, başarıları, eserleri ve de kılavuz edinmemiz için geride bıraktığı ilke ve devrimleriyle, birleştirici, bütünleştirici yapısı, en önemlisi bilimi kılavuz edinmiş öngörüsü ile hiç ölmeyecek bir devlet adamı olarak dünya liderleri arasındaki hak ettiği seçkin yerini almıştır ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Ekip/ Ömer Ürer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Büyük Önder Atatürkü anıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER