Büyük Önder Atatürkü anıyoruz

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz -Dağcılık federasyonuna bağlı 27 dağcı, Atatürkün ebediyete intikalinin 74. yılı ve Van depreminde yaşamını yitirenler anısına Erek Dağına tırmandı


VAN (A.A) - Dağcılık federasyonuna bağlı 27 dağcı, Atatürkün ebediyete intikalinin 74. yılı ve Van depreminde yaşamını yitirenler anısına Erek Dağına tırmandı.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü ile Türkiye Dağcılık Federasyonu Van İl Temsilciliği tarafından organize edilen etkinlik kapsamında, kent merkezinde bulunan 2850 metre yükseklikteki Erek Dağına tırmanış gerçekleştirildi.
     Atatürkün ebediyete intikalinin 74. yılı ve Van depreminde yaşamını yitirenler anısına düzenlenen etkinliğe katılan Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alattin Karaca ile 26 dağcı, sabah saatlerinde araçlarla Yukarı Bakraçlı köyüne gitti.
     Daha sonra tırmanışa geçen grup, hava koşulları nedeniyle kar yağışı altında yaklaşık 5 saat süren zorlu tırmanışın ardından zirve yaptı. Burada Büyük Önder Atatürk ve depremde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunan dağcılar, daha sonra İstiklal Marşını okudu.
     Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Karaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, tırmanışın, 10 Kasım Atatürkü anma ve 9 Kasım Van depreminin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliğin kendileri için büyük anlam taşıdığını belirterek, böylesi bir etkinliğin içinde yer almaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
     Karaca, Vanlı genç dağcılarla tecrübelerini paylaşmak için etkinlikte görev aldığına değinerek, şöyle konuştu:
     Şuan hava şartları kış mevsimi koşullarında cereyan ediyor. Federasyona bağlı kulüplerin yıl içerisinde bu tür anma faaliyetleri var. Bu tırmanışlardaki amacımız sadece sporu sportif boyutuyla değil sosyal boyutuyla da ele almak. Gençlerimize geçmişin şuurunu aşılamak, geçmişte olanları aktarmaya çalışmak ve geçmişte bu ülkenin birlik ve bütünlüğü uğruna hayatlarını kaybeden, şehit düşen büyüklerine saygı göstermek için çalışıyoruz. Bundan dolayı ben tekrar depremde şehit olan vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Bu ülkenin birlik ve bütünlüğü uğruna hayatlarını kaybeden şehitlerimizi rahmet, şükranla anıyorum.
     Van depreminde yaşamını yitiren Japon yardım gönüllüsü Atsushi Miyazakinin arkadaşı Kiyoshi İshhiinin de katıldığı tırmanış, inişle son buldu.
    
     Muhabir: Ali İhsan Öztürk / Necat Hasar
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Büyük Önder Atatürkü anıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER