Büyük Önder Atatürkün Edirneye gelişinin 82.

Büyük Önder Atatürkün Edirneye gelişinin 82. yıl dönümü kutlandı (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün Edirneye gelişinin 82. yıl dönümü törenlerle kutlandı.
     Edirne Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, Garnizon Komutanı Vekili Albay Ahmet Cengiz, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlardan oluşan kortej, Eski İstanbul Caddesindeki İnönü İlköğretim Okulunun önünde toplandı.
     Türk bayrağı ve Atatürk posteri taşıyan öğrencilerin arkasından yürüyen kortej, Edirne Belediyesi Bandosu eşliğinde Saraçlar Caddesini geçerek Atatürk Anıtının önüne geldi.
     Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Can, Sedefçi ve Cengiz, anıta yıl dönümü anısına çelenk sundu.
     Edirne Belediyesindeki Atatürk Odasının ziyaret edilmesinin ardından Edirne Halk Eğitim Merkezindeki törene geçildi.
     Buradaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Türk bayrağı bir öğrenci tarafından öpülerek Vali Yardımcısı Cana verilmesinin ardından konuşan Edirne Lisesi öğrencisi Gizem Tatlıcıoğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün Edirneye askerlik mesleğinin ilk yıllarından Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı oluncaya kadar çeşitli zamanlarda birçok kez geldiğini söyledi.
     Tatlıcıoğlu Atatürkün Edirneye gelişinin 82. yıl dönümünün coşkuyla kutlandığını belirten Tatlıcıoğlu, Her gelişinde Edirne halkı onu büyük coşku, saygı ve sevgiyle bağrına basmıştır dedi.
     Kutlamalar, Edirne Lisesi öğrencilerinin hazırladığı gösteriyle sona erdi.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Cihan Demirci
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Büyük Önder Atatürkün Edirneye gelişinin 82. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER