Büyük Zaferin 90. yıl dönümü

Büyük Zaferin 90. yıl dönümü -AK Parti Kars Merkez İlçe Başkanı Turhan: 30 Ağustos zaferi, bütün dünyada bir milletin bağımsızlığı ve ülkesinin bütünlüğü için gösterdiği cesaretin, fedakarlığın simgesi olacak niteliktedir


KARS (A.A) - AK Parti Kars Merkez İlçe Başkanı Özgür Turhan, 30 Ağustos zaferi, bütün dünyada bir milletin bağımsızlığı ve ülkesinin bütünlüğü için gösterdiği cesaretin, fedakarlığın simgesi olacak niteliktedir dedi.
     Turhan, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Zaferlerle dolu Türk tarihinde, bu yıl 90. yıl dönümü kutlanan 30 Ağustos 1922nin, Çanakkaleden Sakaryaya uzanan kahramanlık destanının zaferle taçlandırıldığı tarih olduğunu belirten Turhan, şunları kaydetti:
     Tarihimizin önemli zaferlerinden olan 30 Ağustos, Türk milletinin büyük bir fedakarlıkla verdiği istiklal mücadelesini bütün dünyaya duyurduğu ve sonucu zaferle taçlanan şanlı tarihimizde açılan altın bir sayfadır. Bu zaferle Türk milleti egemenliğini tüm dünyaya kayıtsız şartsız duyurmuştur. Türkiye Cumhuriyetinin temeli bu zaferle taçlanmıştır. 30 Ağustos zaferi, bütün dünyada bir milletin bağımsızlığı ve ülkesinin bütünlüğü için gösterdiği cesaretin, fedakarlığın simgesi olacak niteliktedir. Bugün, sağlam temeller üzerinde yükselen, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti, cephelerde şehit düşen evlatlarını daima minnet ve şükranla anmaktadır. Milletimiz, sayısız fedakarlıkla Kurtuluş Savaşı ile cephelerde kazandığı bağımsızlığını, milli birlik ve beraberlik anlayışıyla her zaman koruyacaktır.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Büyük Zaferin 90. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER