Büyük Zaferin 90. yıl dönümü

Büyük Zaferin 90. yıl dönümü -Uşak Valisi Erden: 30 Ağustos Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşuna giden yolda önemli bir dönüm noktasıdır


UŞAK (A.A) - Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bağımsızlık mücadelesinin pek çok millete örnek olduğunu belirterek, 30 Ağustos Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşuna giden yolda önemli bir dönüm noktasıdır dedi.
     Vali Erden, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Mesajında 30 Ağustos Zafer Bayramının önemine değinen Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, 30 Ağustos 1922de kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 90. yılının gururla ve sevinçle kutlandığını ifade etti.
     30 Ağustosun Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşuna giden yolda önemli bir dönüm noktası olduğunu dile getiren Vali Erden şunları bildirdi:
     30 Ağustos, Gazi Mustafa Kemalin deyimiyle Milletimizin azim ve iman gücü, Türkiye Büyük Millet Meclisi ordularının süngülerinin kazandığı bir zaferdir. Bulunduğu coğrafyada bin yıldan bu tarafa egemenliğini sürdüren ve tarihin hiçbir döneminde esaret altında kalmamış, dün olduğu gibi bugün de bulunduğu bölgede barışın, güven ve istikrarın kaynağı olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti bağımsızlık mücadelesindeki pek çok millete de örnek olmuştur.
     Bu millet devletiyle birlikte bir bütündür, bizi diğer milletlerden ayırt eden de vatana sonuna kadar bağlılık ve bağımsızlık tutkusudur; İnanç azim ve kararlılıkla enerjimizi ülkemizin kalkınması ve insanımızın iyiliği için gösterdiğimiz gayrettir. 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesinde büyük bir mücadele sergileyerek zafer kazanan ve içinde yaşadığımız çağdaş ve modern Türkiyeyi kuran, başta Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor, onların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Ülkemizin huzur ve güvenliği için bugün de aynı inanç ve kararlılıkla mücadele eden ve şehit düşen güvenlik güçlerimize Allahtan rahmet ve kahraman gazilerimize de sağlık ve esenlikler diliyorum.
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Büyük Zaferin 90. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER