Büyük Zaferin 90. yıl dönümü

Büyük Zaferin 90. yıl dönümü -Borçka Kaymakamı Kızıltoprak: Bu büyük zafer, Türkün bağrına dayanan hançerin ulusça sökülmesi, ulusal bağımsızlık ve özgürlüğümüzü yok etmek isteyenlerin yurdumuzdan defedilişinin destanıdır


ARTVİN (A.A) - Borçka Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, büyük zaferin, Türkün bağrına dayanan hançerin ulusça sökülmesi, ulusal bağımsızlık ve özgürlüğü yok etmek isteyenlerin yurttan defedilişinin destanı olduğunu bildirdi.
     Kızıltoprak, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 30 Ağustos 1922 tarihinin, Türk ulusunu esir etmek, yok etmek isteyen emperyalist güçlere karşı, varoluş adına verilen bir diriliş mücadelesinin tarihi olduğunu belirtti.
     19 Mayıs 1919da başlatılan Kurtuluş Savaşı ile istilacı, bozgun düşman ordusuyla ölüm kalım savaşı verildiğini vurgulayan Kızıltoprak, şunları kaydetti:
     Yurdumuzun içlerine kadar ilerleyen düşman harekatı durdurulmuş, ancak vatanımızın bağrından atılabilmesi için sıra kesin sonuçlu bir harekata gelmiştir. Ya istiklal, ya ölüm parolası ile başlayan muharebede elde edilen bu büyük zafer, Türkün bağrına dayanan hançerin ulusça sökülmesi, ulusal bağımsızlık ve özgürlüğümüzü yok etmek isteyenlerin yurdumuzdan defedilişinin destanıdır.
     Bu zaferin kazanılmasında Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını, mukaddes vatanımız için canı pahasına savaşıp yaşamını kaybeden şehitlerimizi, gazilerimizi ve günümüzde terör eylemlerinde şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri ile güvenlik güçleri mensuplarımızı ve hayatlarını yitiren vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum.
    
     Muhabir: Bülent Atasert
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Büyük Zaferin 90. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER