Büyükelçi Reddaway, Belediye Başkanı Çakırı ziyaret

Büyükelçi Reddaway, Belediye Başkanı Çakırı ziyaret etti


MALATYA (A.A) - İngilterenin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakırı ziyaret etti.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Reddaway, misafirperverliği dolayısıyla Çakıra teşekkür ederek, Bu muhteşem şehre gelişimde bana göstermiş olduğunuz sıcak ilgiden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum dedi.
     Malatya kayısısının bütün dünyada olduğu gibi Birleşik Krallıkta da iyi bilindiğini dile getiren Reddaway, Bugünkü ziyaretim ve temaslarım, bu alanda yapabileceğimiz işbirliği ve ortaklıklar için daha fazla bilgi toplamak üzerinedir. Bu temaslarımın ardından ilk önceliğim bu diyalogda ortaya koyduğumuz noktaların detaylarının daha da geliştirilerek gerçekleştirilebilmesini sağlamak olacaktır ifadelerini kullandı.
     Çakır da Reddawayı Malatyada ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, İngilterenin AB konusunda Türkiyeye karşı destekçi bir tutum izlemesinin kendilerini mutlu ettiğini vurguladı.
     Malatyanın İngilterede tanınan ve bilinen bir şehir olmasını arzu ettiklerini aktaran Çakır, Malatya, inşallah gelişimini büyükşehir statüsüyle çok daha hızlı bir şekilde sürdürecek. Hem sanayi hem şehircilik anlamındaki gelişmesi, büyükşehirle birlikte daha da hız kazanacak. Bölgenin daha hızlı büyüyen, gelişen bir merkezi haline dönüşecek değerlendirmesinde bulundu.
     Çakır, Reddawaya Malatya kayısısı ve kristal kayısı hediye etti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Büyükelçi Reddaway, Belediye Başkanı Çakırı ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER