Büyükelçilerin Sakarya gezisi sona erdi

Büyükelçilerin Sakarya gezisi sona erdi -Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Mısır, Tunus, Sudan ve Libyanın da aralarında bulunduğu 15 ülkenin büyükelçi ve maslahatgüzarları ayva hasadında bulunup Ummanın Ankara Büyükelçisi El-Saidi


SAKARYA (A.A) - Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Mısır, Tunus, Sudan ve Libyanın da aralarında bulunduğu 15 ülkenin büyükelçi ve maslahatgüzarları ayva hasadında bulunup Ummanın Ankara Büyükelçisi El-Saidin 42. doğum gününü kutladı.
     Sakarya Kültür ve Turizm Konseyi öncülüğünde, Anadolu Ajansı (AA), İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) işbirliğiyle düzenlenen gezi programında büyükelçi ve maslahatgüzarlar, iki günlük Sakarya programının son gününde Geyvede daha önceden belirlenen bir tarlada ayva toplayıp, tarihi evleriyle ünlü Taraklı ilçesini gezdi.
     Daha sonra Sakarya Valiliğini ziyaret eden konuk heyet adına Kuveytin Ankara Büyükelçisi Abdullah Abdullaziz Al-Duwaikh, Vali Mustafa Büyük ve Sapanca Kaymakamı Osman Sarıya plaket verdi. Vali Büyükte heyet adına Kuveytin Ankara Büyükelçisi Abdullah Abdullaziz Al-Duwaikhe ibrik hediye etti.
     Duwaikh, burada yaptığı konuşmada Arap ülkeleri ile Türkiye arasındaki ilişkilerin arzuladıkları düzeyde olmadığını belirterek, daha sıkı ilişkiler kurulması gerektiğini önerdi.
     Arap ülkeleri olarak bizim Türkiyeden istifade etmemizi ve Türkiyenin de bizim potansiyelimizden istifade etmesini umuyoruz, istiyoruz diyen Duwaikh, bunun için de hep birlikte çalışacaklarını ifade etti.
     Duwaikh, şöyle konuştu:
     Sayın Vali bir konudan emin olabilirsiniz ki biz Arap büyükelçilikleri olarak tüm gördüklerimizi dikkatli bir şekilde ülkelerimize yansıtacağız, aksedeceğiz. Bu imkanları, bu potansiyeli herkese bildirmiş olacağız. Burada ziyaretimiz sırasında dahi bir takım girişimlerimiz oldu. Şunu söyleyebilirim, Kuveyt Ticaret ve Sanayi Odasından bir heyet yakın zamanda Sakaryayı ziyaret edecek. Öteki büyükelçiler de muhakkak bunu yansıtacaklar ve buradaki imkanları da en iyi şekilde ülkelerine anlatacaklardır.
     Ülkeleri ile Türkiye arasında yatırımları teşvik anlaşmaları, çifte vergilendirmeyi önleyen anlaşmalar bulunduğuna işaret eden Duwaikh, son zamanlarda temellük hakkını da sağlayan mütekabiliyet esasının kaldırılması konusunun kendilerini çok teşvik eden unsurlardan biri olduğunu kaydetti.
     Beraber çalışarak müşterek işler yapacaklarına inandıklarını vurgulayan Duwaikh, şöyle devam etti:
     Başka, üçüncü ülkelere yapacağımız ihracatı buradan yapabiliriz. Tüm bunların fakındayız, tüm bunların yapılması için gereken uğraşların yapılması da gündemimizde olacaktır. Din birliğimiz, müşterek tarihimiz, aramızdaki kültür birliği ve varlığı, kardeşlik ve dostluğun devamını hepimiz için önemli kılacaktır. Bunun devamı için de elimizden geleni yapacağız.
    
     -Büyükelçiye sürpriz doğum günü-
    
     Bu arada programın ardından büyükelçi ve maslahatgüzarları onuruna verilen yemekte, restoranın ışıklarının kapatılmasıyla happy birthday to you diye tempo tutarak 42. yaşına giren Ummanın Ankara Büyükelçisi Prens Qais Salim Bin Ali El-Saidin doğum günü kutlandı. El-Said, getirilen üzerine ismi yazılan pastayı, evlilik yıldönümünü kutlayan Libyanın Ankara Büyükelçisi Mohamed Alabedi ile birlikte kesti. Alabedi, eşi Meryem Alabedi ile evliliklerinin 27. yılını kutladıklarını söyledi.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Büyükelçilerin Sakarya gezisi sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER