Büyükşehirden ilaçlama ve ağaçlandırma çalışmaları

Büyükşehirden ilaçlama ve ağaçlandırma çalışmaları


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Bitki Üretim Şube Müdürlüğü, park, bahçe, refüj ve kavşaklarda bitki ilaçlamalarının yanında Gaziantepi ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyor.
     Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Hüseyin Sülü, yaptığı açıklamada, Gaziantepte yaklaşık 2 milyon metre karelik park, bahçe, refüj ve kavşaklarda bulunan yeşil alanlarda bitki ilaçlaması yaptıklarını belirtti.
     Sülü, süs bitkileri ile ana arterler ile kaldırımlarda bulunan ağaçlara, zararlı böceklere, hastalıklara ve yabancı otlara karşı ilaçlama yaptıklarını ifade etti.
     Yaz döneminde yaprak biti, kırmızı örümcek, külleme ve tüm yabancı otlara karşı ilaçlama yaptıklarını vurgulayan Sülü, Eylül ayında gerçekleştirilecek 4. ilaçlamayla bitkilere zararlı, hastalık vericilerle ve yabancı otlara karşı mücadeleye devam edeceğiz. Yapılan ilaçlamalarla bitkiler, daha yeşil ve sağlıklı görünüm kazanacak ifadelerini kullandı.
     Gaziantepin daha yeşil bir görünüm kazanması amacıyla çalıştıklarını ifade eden Sülü, şunları kaydetti:
     Ağaçlandırma ve bakım için Bağlarbaşı, Bayramlı, Yeşilkent, Büyükşahinbey bölgelerinde toplam 25 parselde 457 bin 877 metre karelik alanda ağaçlandırma çalışmaları yaptık. Ayrıca sulama, çapalama gibi bakım işlerine devam ediyoruz. Geride kalan 3 aylık dönemde birer kez olmak üzere 3 defa sulama yapıldı. Eylül ayında son sulama yapılacak. 5 bin 414 adet fıstık çamı, 3 bin 726 adet mavi servi ve 37 bin 722 adet kızılçam fidanı dikili olan alanlar, gelecekte Gaziantepin oksijen depolarına büyük katkı sağlayacak.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Büyükşehirden ilaçlama ve ağaçlandırma çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER