Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey:

Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -Belediyenin vizyonunu ve ufkunu değiştirdik


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, belediyenin ufkunu ve vizyonunu değiştirdiklerini söyledi.
     Güzelbey, gazetecilere yaptığı açıklamada, Halepte insanlık dramı yanında kültürel mirasın da yok edildiğini belirtti. Başta UNESCO olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşların kültürel mirasın yok edilmesine izin vermemeleri gerektiğini ifade eden Güzelbey, Halepin yıkılmasına UNESCO sessiz kalıyor, İslam ülkeleri sessiz kalıyor dedi.
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülüne layık görüldüğünü anımsatan Güzelbey, ödülü 29 Kasımda Cumhurbaşkanlığı Köşkünde düzenlenecek törenle, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün elinden alacağını söyledi.
     Güzelbey, geçtiğimiz günlerde kentte düzenlenen İpekyolu Belediye Başkanları Forumu ve Güney-Doğu Avrupa Kültür Varlıklarının Yasa Dışı Trafiği İle Mücadele Çalışmaları bölgesel eğitim çalıştayının Gaziantepin tanıtımına büyük katkı sağladığını ifade etti.
     Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Güzelbey, bazı basın yayın organlarında yer alan okul yapılacak arsa bulunmuyor şeklinde yer alan haberlere de açıklık getirdi.
     Bu konuda mahkeme kararlarını uyguladıklarını vurgulayan Güzelbey, Okul yapılacak arsa konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Eski imardan kaynaklanan sorunlar var. Yeni imar planında okul yerleri ayrılmış durumda ve ücretsiz olarak Milli Eğitim Müdürlüğüne veriliyor. Biz 72 bin 593 metrekarelik okul arsasını Milli Eğitim Müdürlüğüne vermişiz. Bu arsaların bedeli 26 milyon lirayı buluyor diye konuştu.
    
     -Eğitim sorunu-
    
     Açtıkları gençlik merkezlerinde maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının üniversiteye hazırlandığını anımsatan Güzelbey, bu kurslardaki başarı oranının da yüzde 95 olduğunu bildirdi.
     Eğitimdeki başarının sadece okul yapmakla yakalanamayacağına işaret eden Güzelbey, şunları söyledi:
     Bizim gençlik merkezlerimizdeki kurslara 7 bin 500 öğrencimiz katılıyor. Buna iki ilçe belediyesi, sanayi ve ticaret odası ile diğer kurumların da katkı vermesiyle eğitimde daha üst seviyelere yükselebiliriz. Biz sadece okul yapmakla eğitimdeki sorunların çözüleceğini düşünüyoruz. Oysaki eğitimde birçok sıkıntı var. Bu sıkıntıları el birliği ile çözebiliriz.
     Göreve geldiklerinde belediyenin 1 milyon 326 bin dolar borcu olduğunu kaydeden Güzelbey, o dönemde şahsi malını teminat gösterip kredi çektiğini ve bu krediyle de personelin maaşlarını ödediğini dile getirdi.
     Geçen süre içerisinde hem bu borcu ödediklerini hem de kente bir çok yeni hizmet yaptıklarını anlatan Güzelbey, Belediyenin vizyonunu ve ufkunu değiştirdik dedi.
     Bir arsanın imar planından dolayı belediye hakkında dava açılmasının hatırlatılması üzerine Güzelbey, 5 senedir aynı temcit pilavını yiyoruz. Pişirip pişirip önümüze koyuyorlar. Buna şu açıdan seviniyorum, ellerinde başka bir şey yok, bunu söyleyip söyleyip duruyorlar. Bu defa bunun yargıya taşınmasından son derece mutluyum, hiç olmazsa bir de yargının önünde aklanacağız. Biz kendimizden eminiz, ham yemedik ki karnımız ağrısın şeklinde konuştu.
     Güzelbey, Gaziantepin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü olan 25 Aralıkta da Gaziantep tarihinde görülmemiş bir kutlama programı organize edeceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER