Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey:

Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -Gaziantepte hayat değişiyor. Gaziantepi, su kayağı yapılan, jet skiye binilen, yüzme havuzu, plajı olan bir şehir haline geliyoruz


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantepte hayatın değiştiğini belirterek, kentin su kayağı yapılan, jet skiye binilen, yüzme havuzu, plajı olan bir şehir haline geleceğini bildirdi.
     Güzelbey, yaptığı yazılı açıklamada, 2013 yılı içinde Gaziantep halkına iki büyük sürprizlerinin olduğunu belirtti.
     Kentteki bazı basın kuruluşlarını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alan Güzelbey, basın mensuplarıyla iyi bir diyalog içerisinde Gaziantepe değer katan çalışmalara imza attıklarını vurguladı. Halka yapacakları sürprizler hakkında bilgi veren Güzelbey, şunları kaydetti:
     Sürprizlerden bir tanesi, Alleben Göletini muhteşem bir rekreasyon alanı olarak düzenleyeceğiz. Diğeri ise Erikçe Ormanında kayak pisti yapmak. Burayı su kayağının yapıldığı, sandalla gezildiği, sürat motorlarının, jet skinin, yüzme havuzlarının, bungalov evlerinin olduğu bir mekan haline getiriyoruz. 2013 yılı sonuna kadar bunu tamamlayacağız. Bir de Erikçe Park Orman adını verdiğimiz alanda kayak pisti yapacağız. Yani artık Gaziantepte hayat değişiyor. Gaziantepi, su kayağı yapılan, jet skiye binilen, yüzme havuzu, plajı olan bir şehir haline geliyoruz.
     Yaptıkları çalışmalarla ilgili her şeyin istedikleri gibi olmadığını da ifade eden Güzelbey, zaman zaman dönüp keşke şunu yapmasaydık dedikleri anların olduğunu, ama sonuçta iyi niyetle doğru bildiklerini yaptıklarını aktardı.
    
     -Ekolojik kent için 3 milyon avro destek-
    
     Güzelbey, Kilis yolu, yeni adı Halep Bulvarı olan bölgenin ekolojik bir kent olarak Gazianteplilerin hizmetine sunulacağı bildirdi.
     Ekolojik kentin altyapı ve fizibilite çalışmaları için de bu hafta başında Fransa Dış Ticaret Başkanlığı ile protokol imzaladıklarını hatırlatan Güzelbey, Aşağı yukarı 3 milyon Euro civarında bize bir destek verecekler ifadelerini kullandı.
     Belediye hizmetlerinde sahaların biraz daha farklılaştığını anlatan Güzelbey, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     Özellikle yurt dışına gittiğiniz zaman artık hiçbir belediye kalkıp da ben şehrime şu kadar asfalt, şu kadar park, sosyal tesis yaptım demiyor. Artık sahalar biraz daha farklılaştı. Belediyelerin şu andaki uğraş sahaları içerisinde sosyal dengesizliği giderici projeler geliştirmek ve yapmak, fakirliği azaltıcı projeler üretmek, bunun yanı sıra küresel ısınma karşısında yeni bir tavır belirlemek ve yapılan imar planlamalarının da ekolojik tabanlı olması yönündeki çalışmalar yer alıyor. Biz de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak, tabii ki bunun dışında kalmazdık. Artık imar planlarının da ekolojik olmasına çok önem veriyoruz.
     Yeni bir alanı ekolojik kent olarak belirlediklerinin alını çizen Güzelbey, bu projenin uluslararası boyutlarda ödül aldığını kaydetti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER