Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki:

Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki: -Kayseriye kazandırdığımız önemli hizmet ve yatırımlarla şehrin cazibesini artırdık


KAYSERİ (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseriye kazandırdıkları önemli hizmet ve yatırımlarla şehrin cazibesini artırdıklarını BİLDİRDİ.
     Özhaseki, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Kayseri Şubesinin Erciyeste düzenlediği Sporda Vefa etkinliği kapsamında dernek üyelerine verdiği yemekte yaptığı konuşmada, şehirlerin gelişiminde yerel yöneticilere büyük iş düştüğüne dikkat çekti.
     Kayseride 18 yıldır şehrin neye ihtiyacı varsa onu karşılamaya ve şehri daha ileriye götürmeye gayret gösterdiklerini vurgulayan Özhaseki, şunları kaydetti:
     Bunu yaparken de Bu benim işim değil diye düşünmüyoruz. İkinci devlet üniversitesine ihtiyaç var dedik, onun için aylarca uğraştık. Nihayetinde TBMMden geçirerek temelini attık ve İngilizce eğitim yapan dünya çapında bir üniversite haline gelmesi için vakıf kurarak finansman sağladık. Erciyesin büyük bir kış turizm merkezi olması için sınırlarımıza dahil olduğu günden bu yana gece gündüz çalışıyoruz. 275 milyon avroluk devasa bir proje olan Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi için şu ana kadar 100 milyon doların üzerinde harcama yaptık. Geçen kış hizmete giren tesislerimizden yüzbinlerce insan yararlandı. Çevre illerden buraya kaymaya ve tesisleri gezmeye binlerce insan geldi. Kazandırdığımız spor tesisleri sayesinde Kayseri, milli maçların oynandığı bir şehir haline geldi. Daha dün A Milli Basketbol Takımı, İtalya ile burada maç yaptı. Bu tesis olmasaydı buraya milli maç verilir miydi- Raylı sistemi şehre kazandırdık, kısa sürede üç uluslararası ödül birden kazandık. Ana hatta raylı sistem, kılçık hatlarda doğalgazlı halk otobüslerinin sefer yaptığı ve duraklardan bisikletlere binilebildiği ulaşım sistemimiz İstanbul da dahil birçok belediye tarafından örnek uygulama olarak takip ediliyor. Bütün bunların üstüne şimdi yeni tesisler ve yatırımlar için gece gündüz çalışıyoruz. Kayseriye kazandırdığımız önemli hizmet ve yatırımlarla şehrin cazibesini artırdık. Kayseri, inşallah çok daha iyi noktalara gelecek.
     TÜFAD Genel Başkanı İsmail Dilber de Başkan Özhasekinin çok başarılı işler yaptığına dikkati çekerek, salondakilere, Ben ömrümde kimseye dalkavukluk yapmadım. Ama sizin için çok güzel işler yapan böyle bir belediye başkanı varken neden ayakta alkışlamıyorsunuz. Şimdi hepinizi ayağa kalkarak alkışlamanızı istiyorum dedi.
     TÜFAD Kayseri Şube Başkanı Osman Yozgat da birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, bu programın organizasyonunda katkı sağlayan Başkan Özhasekiye teşekkür etti.
     Konuşmaların ardından TÜFAD Genel Başkanı Dilber ve Şube Başkanı Yozgat, spora olan katkılarından dolayı Başkan Özhasekiye plaket verdi.
    
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER