Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu:

Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu: Şehrin farklı noktalarında yeni SAMEK hizmet noktaları yapacağız


SAKARYA (A.A) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu, şehrin farklı noktalarında Sanat ve Meslek Eğitim Kursu (SAMEK) açacaklarını söyledi.
     2012-2013 öğretim yılına başlayacak olan SAMEK eğiticileriyle bir araya gelen Toçoğlu, burada yaptığı konuşmada, SAMEK eğitimlerini yaygınlaştırmak istediklerini anlattı.
     SAMEKin yeni eğitim ve öğretim yılına 1 Ekimde başlayacağına işaret eden Toçoğlu, çok sayıda vatandaşa eğitim vermeyi planladıklarını bildirdi.
     Toçoğlu, 2004 yılında 2 kurs merkezinde başlatılan SAMEK projesinin her geçen gün kent genelinde yaygınlaştığını ve şu anda 13 merkezde ve 48 ayrı branşta 5 binden fazla kursiyere hizmet verdiklerini dile getirdi.
     SAMEK ile çok sayıda vatandaşın meslek sahibi olduğunu vurgulayan Toçoğlu, Bugün şehrimizin gelişen ve değişen yüzünün en önemli göstergelerinden biri olan SAMEK, mutlu ve yüzü gülen insanların yaşadığı Sakarya hedefimize bizi biraz daha yaklaştırıyor. Bizler SAMEKe çok büyük önem veriyoruz. Şehrin farklı noktalarında yeni SAMEK hizmet noktaları yapacağız dedi.
     Toçoğlu, deprem sonrası çalışmalara başlayan SAMEKin afetinin yaralarının sarılmasında önemli bir rol oynadığını ve vatandaşların bu merkezlerde uğraş bulduklarını kaydetti.
     Bu tür merkezlerle şehrin sosyal hayatının canlanmasını hedeflediklerini vurgulayan Toçoğlu, şunları söyledi:
     Kültürel zenginliğimizin artması yolunda çok özel bir yerde duruyor. Bu sebeple SAMEK kurs merkezlerimizin sayısının her geçen gün artması için çalışmalar yürütüyoruz. Karamandaki SAMEK binamızı eminim hepiniz gördünüz. Yeni bir tip proje olarak hazırladığımız kurs merkezlerimizin bir yenisini de kısa sürede Akyazı ilçemizde açacağız. Aynı zamanda kısa vadede Maltepe ve Arifiyede de bu projeyi hayata geçirerek bu bölgelerimizde kurs merkezleri kazandıracağız. Bu yıl içerisinde hizmete girmesini planladığımız Sanat Merkezinde bir SAMEK satış mağazasının da faaliyete başlayacağının müjdesini sizlere vermek istiyorum.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER