Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı

Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı


ANKARA (A.A) - Akpınar Mahallesinin Çankaya Belediyesi mülkiyetindeki yaklaşık 40 bin metrekarelik alanında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni evler yapılacak ve mahallelilere verilecek.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde geçen aylarda Çankaya Akpınar Mahallesinde meydana gelen heyelan nedeniyle mağdur olan vatandaşlara destek kararı çıktı.
     Belediye Meclisinde kabul edilen, Çankaya Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanına ilişkin komisyon raporunda, heyelandan 7 parselde toplam 77 dairenin etkilendiği, 44 konutun tahliye edildiği, heyelandan etkilenen başka mülkiyet sahiplerinin de bulunduğu ifade edildi.
     Meclis toplantısında, Akpınar Mahallesinin Çankaya Belediyesi mülkiyetinde bulunan yaklaşık 40 bin metrekarelik alanı, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından rezerv alanı olarak ilan edilerek, burada yapılacak yeni konutlardan Akpınarlı mağdurlara verilmesi kararlaştırıldı.
     Ayrıca mağdurlara, Büyükşehir Belediyesi tarafından taşınma yardımı yapılması ve yeni yapılacak evlerin bitimine kadar da kira yardımında bulunulmasına karar verildi.
    
     -Üstü açık otobüsler sefere devam edecek-
    
     Öte yandan, Belediye Meclisinde Alışveriş Festivali kapsamında hazırlatılan turizm amaçlı 20 üstü açık otobüs ile mevcut turizm otobüslerinin, sürekli olarak hizmet etmesine karar verildi. Bu kapsamda otobüslerde ikramlardan, broşürlere ve çeşitli hediyelere kadar birçok ürün dağıtılacak, kış aylarında da otobüslerin üstü kapatılarak, ücretsiz gezilere devam edilecek.
     Ayrıca, ramazan ayı boyunca, başkentin dört bir tarafında iftar çadırları kuracak. İl sınırlarındaki ilçe belediyeleri de dahil olmak üzere mahallelerde toplu iftar yemekleri düzenlenecek ve ulaşımlar ücretsiz sağlanacak.
     Belediye sınırları içerisindeki her türlü yeşil alanın mevcut değerinin korunması ve geliştirilmesi, Ankara için en uygun bitki türlerinin belirlenmesi gibi pek çok konuda Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile işbirliği protokolü ve projelendirme çalışmaları yapılacak.
     Toptancı Hal ile Balık Halinin Etimesgut Elvan Mahallesine taşınması ve kanun gereği mevcut yerine adliye binası yapılmasına yönelik başkanlık yazısı da Meclis toplantısında kabul edildi. Bu kapsamda adliyenin mevcut yerinin Ankaranın ulaşım transfer merkezi olmasının öngörüldüğü belirtildi.
    
     Muhabir: Ferdi Türkten
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER