Büyükşehir Belediyesinin Geleneksel Ramazan Şenlikleri

Büyükşehir Belediyesinin Geleneksel Ramazan Şenlikleri


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Ramazan Şenlikleri sona erdi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği ve 24 gün boyunca devam eden şenlikler, Ahmet Özhan konseriyle tamamlandı.
     100. Yıl Amfi Tiyatroda gerçekleştirilen konserde, tasavvuf ve klasik eserlerin yanı sıra ilahi seslendiren Özhan, seyircilere keyifli dakikalar yaşattı.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, belediye olarak bu sene 9uncusu gerçekleştirilen şenliklerin Anadolunun unutulmaz güzel türkülerini, örf ve geleneklerini anlatan tiyatro oyunlarını tecrübeli sanatçı ve uzman tiyatrocuların sahnelemeye çalıştığını belirtti.
     İlahi, fasıl, tasavvuf ve sıra gecesi ekiplerinin 100. Yıl Amfi Tiyatrosu ile Masal Parkında bir takım faaliyetler gerçekleştirdiğini aktaran Güzelbey, şunları kaydetti:
     Burada sahne alan tüm ekip birbirinden güzel Gaziantep ve Anadolu türküleriyle doyasıya bir gece geçiren Gaziantepliler, Karagöz-Hacivat, orta oyunu, tiyatro gibi değişik eğlence programlarını birlikte izletti. İlahi grupları, tasavvuf müziği, sıra geceleri ve türküler ile renklenen şenliklerimiz artık bir bağımlılık haline geldi. İzleyici profili oluşmaya başladı. Örneğin Latif Doğanın izleyici kitlesi başka, Ahmet Özhanın izleyici kitlesi başka oldu. Ama buraya gelen tüm hemşehrilerimiz sonunda evlerine mutlu gittiler, keyif alarak gittiler.
     Etkinliği şehrin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlamak amacıyla düzenlediklerini belirten Güzelbey, programa davet edilen sanatçıların Ramazan ruhuna uygun ve toplumun beklentilerine cevap verebilecek isimlerden oluştuğunu belirtti.
    
     -Tiyatro ekibine plaket-
    
     24 gün boyunca şenliklerde, Hacivat-Karagöz, orta oyun ve bir takım tiyatro oyunu ile küçük büyük izleyicileri güldüren tiyatro sanatçısı Sinan Bengier ve ekibine katkılarından dolayı birer plaket veren Güzelbey, emeği geçen herkese teşekkür etti.
     Gaziantepte olmaktan mutluluk duyduğunu ve 1978 yılından bu yana bu kentte tiyatro faaliyetlerinde bulunduğunu anlatan Bengier, ekip arkadaşlarıyla çok iyi zaman geçirdiklerini kaydetti.
     Program sonrası sanatçı Ahmet Özhana da plaket ve çiçek veren Güzelbey, sanatçının etkinliğe ayrı bir hava kattığını vurguladı.
     Şenliğe, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Hasan Coşkun, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu, meclis üyesi Selami Yetkinşekerci ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesinin Geleneksel Ramazan Şenlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER