Büyükşehir Belediyesi geri kazanılabilir atıkları adresten

Büyükşehir Belediyesi geri kazanılabilir atıkları adresten alıyor


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan Alo Atık Hattı aracılığıyla elektronik cihaz atıkları ve piller, vatandaşların evlerinden alınarak geri dönüşüm tesislerine ulaştırılıyor.
     Antalya Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi ve İşletme Şube Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde oluşan atıkların geri kazandırılması ve değerlendirilemeyen diğer atıkların uygun şekilde bertarafının sağlanması amacıyla çalışma başlattı.
     Bu amaçla 247 00 08 numaralı Alo Atık Hattı oluşturuldu. Hafta içi mesai saatleri içinde Alo Atık Hattının aranması halinde toplama noktalarına ulaştırılamayan atık pil, batarya, atık elektrikli ve elektronik eşya, atık elektrikli ve elektronik eşya-atık pil toplama aracı ile vatandaşların evinden alınarak, geri dönüşümü yapılmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığından lisanslı firmalara ulaştırılıyor.
     Alo Atık Hattı, bitkisel atık yağlar, madeni atık yağlar, atık lastikler gibi geri kazanılabilir maddeler konusunda da hizmet veriyor. Vatandaşın bildirmesi halinde bu atıkların ilgili belediye ve lisanslı firmalar tarafından evlerden alınması da sağlanıyor.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesi geri kazanılabilir atıkları adresten Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER