Büyükşehir Belediyesi okul kantinlerini denetliyor

Büyükşehir Belediyesi okul kantinlerini denetliyor


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi okul etiket' title='kantin haberleri'>kantini ve öğrenci yemekhanelerinin teknik ve hijyenik açıdan denetimlerini sürdürüyor.
     Büyükşehir Belediyesi 12 ilçede eş zamanlı olarak tüm eğitim kurumlarını denetliyor. Eylül, Ekim ayları içinde tamamlanan çalışmalarda ikinci kontroller Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü, Zabıta Daire Başkanlığı İhtisas Zabıta Şube Müdürlüğü ile ilçe belediyelerinin zabıta müdürlüklerinin katılımıyla devam ediyor.
     Denetimler kapsamında Kartepe, Başiskele, İzmit ve Çayırova ilçelerindeki 162 okul kantini ve öğrenci yemekhanesinin kontrolü yapıldı.
     Yapılan denetimlerde, okul kantinlerinde çalışan personelin herhangi bir bulaşıcı hastalık riskine karşı yaptırması gereken portör muayeneleri gerçekleştirildi. Denetimlerde işyeri ve alet, ekipman hijyeni, personel hijyeni, gıda güvenliği ve okul kantinlerinde satışı yasaklanan gıda maddeleri konusunda inceleme yapıldı.
     Büyükşehir denetim ekipleri, kantin işletmecilerinin soğutucu dolap temizlik, bakım ve sıcaklık derecelerine dikkat etmeleri, gıda maddelerinin muhafaza koşullarına dikkat ederek uygun şekilde saklamaları konusunda titiz davranmalarını istedi.
     İş yerlerinde satışa sunulan ya da üretimde kullanılan her nevi gıda maddesinin mutlaka üretim izinli olması, etiket bilgilerinin tam olması gerektiği vurgulandı.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesi okul kantinlerini denetliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER