Büyükşehir Belediyesinin Evde Bakım Hizmeti projesi

Büyükşehir Belediyesinin Evde Bakım Hizmeti projesi


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü Evde Bakım Hizmeti projesinden yılda yaklaşık 2 bin 700 kişinin yararlandığı bildirildi.
     Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yaptığı yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının bakıma muhtaç, yatalak durumdaki, ekonomik yoksunluk içindeki engelli ve yaşlı vatandaşa evlerinde sağlık ve bakım hizmeti verdiğini belirtti.
     Vatandaştan gelen yardım talepleri dikkate alınarak önce bakıma ihtiyacı olan kişilerin gerekli incelemelerinin yapıldığını, sonra bakım hizmetinin gerçekleştirildiğini bildiren Akaydın, doktor ve hemşireler tarafından günde ortalama 50 ev ziyareti yapıldığını, hastaların muayene edilerek gerekli işlemlerin uygulandığı ifade etti.
     İnsan odaklı bir projeyi daha yararlı bir şekilde uygulamaktan memnun olduğunu dile getiren Akaydın, şunları kaydetti:
     Evde sağlık hizmetleri kapsamında doktor kontrolünün yanı sıra diş tedavileri konusunda da hizmet veriliyor. Görevli diş hekimi tarafından muayene edilen hastanın diş çekimi, diş taşı temizliği, dolgu gibi tedavileri evde yapılıyor. Hastaneye götürülmesi gereken bazı hastalara ambulans desteği verilirken, hastane işlemlerinde de kendilerine yardımcı olunuyor.
     Bu hizmetlerin yanı sıra sertifikalı 30 yaşlı bakım elemanı, yaşlı ve engellilerin kişisel bakımlarını, yemek, ev temizliklerini ve alışverişlerini yapıyor, faturalarını yatırıyor. Bu hizmetten bakıma muhtaç 65 yaş üzeri ve engelli vatandaşlar yararlanıyor. Evde bakım hizmeti bünyesindeki teknik ekip tarafından bu vatandaşların evlerindeki elektrik, su tesisatındaki sorunları gideriliyor, elektrikli eşyanın küçük çapta onarımları da yapılıyor.
     Evde bakımı gerçekleştirilen hastaların tüm bakım ve tedavileri ücretsiz gerçekleştirildiğini vurgulayan Akaydın, evde bakım hizmetinden yılda yaklaşık 2 bin 700 kişinin yararlandığını, projede 2 doktor, 1 diş hekimi, 4 hemşire, 2 hasta bakıcı, 2 yaşlı bakım elemanı, 5 şoför ve 30 yaşlı bakım elemanının görev aldığını anlattı.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesinin Evde Bakım Hizmeti projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER