Büyükşehir Özürlü Hizmetleri Komisyonu toplandı

Büyükşehir Özürlü Hizmetleri Komisyonu toplandı


ANTALYA (A.A) - Büyükşehir Belediyesi Özürlü Hizmetleri Komisyonu, Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal başkanlığında toplandı.
     Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezinde yapılan toplantıya Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Emin Sözen, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri, Zabıta, Basın ve Halkla İlişkiler, İmar, Park ve Bahçeler Müdürlüğünden yetkililer ile ilçe belediyelerinin temsilcileri katıldı.
     Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, komisyon toplantılarının çok koordineli bir şekilde gerçekleştiğini belirterek, Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını nasıl kolaylaştırırız konusunda çalışmalar yaparak fikirler üretiyoruz, kararlar alıyoruz. Son yıllarda Büyükşehir Belediyesinin yaptığı cadde ve kaldırım düzenlemeleri de bu toplantılar sonucunda ortaya çıkan fikirlerin bir ürünüdür dedi.
     Toplantıda Engellilerin Erişebilirliği ile İlgili 5378 Sayılı Yasanın ertelenmesi de değerlendirildi. Yasanın 3 yıl ertelendiğine dikkat çeken Cemal Öcal, Büyükşehir Belediyesi olarak yasayla ilgili gerekli çalışmaları başlatmıştık. Türkiye genelinde pek çok kamu kuruluşunun alt yapısını hazırlamamış olmasından dolayı yasanın ertelendiğini anlıyoruz. Umarım ertelenme, kamu kurumlarının eksiklerini giderme konusunda bir fırsat olur diye konuştu.
     Toplantıda ikinci bir engelsiz taksi alınması, caddelerde engelli geçiş yollarında yapılan işgallerin önlenmesi için halkın bilinçlendirilmesi amacıyla broşür dağıtılması da kararlaştırıldı.
     İlçe belediye temsilcileri ise engelli vatandaşlar için yaptıkları çalışmalar ve planlamalar hakkında komisyon üyelerine bilgi verdi.
     Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu Müdürü Cahit Oğuz da komisyon üyelerine okul birimlerini ve yapılan çalışmaları anlattı.
     Toplantının ardından komisyon üyeleri, Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezini gezdi.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Büyükşehir Özürlü Hizmetleri Komisyonu toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER