Buz hokeyi

Buz hokeyi -Balkan Buz Hokeyi Birliği Turnuvasına katılacak sporcular, Kocaeli kent merkezinde yürüyüş yaptı


KOCAELİ (A.A) - Balkan Buz Hokeyi Birliği Turnuvasına katılacak sporcular kent merkezinde yürüyüş yaptı.
     Türkiye, Romanya, Yunanistan ve Bulgaristandan yarın başlayacak olan turnuvaya katılan 15 yaş altı buz hokeyi milli takımı sporcuları, Hürriyet ve Cumhuriyet caddelerinin kesiştiği yürüyüş yolunda bir araya gelerek ülkelerinin bayraklarının bulunduğu dövizlerle yürüyüşe geçti.
     Fethiye Caddesinden Kültür Tepesine ulaşan sporcular, birlikte fotoğraf çektirdi.
     Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman, gazetecilere yaptığı açıklamada, turnuvaya katılacak diğer ülkelerin yürüyüşe yetişemediğini belirterek, tüm ülke takımlarıyla yürüyüş yapmayı arzuladıklarını söyledi.
     Yürüyüş sırasında vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Duman, spor organizasyonlarının ülkeye iktisadi katkı da sağlayacağını kaydetti.
     Duman, Buradan ayrılan ülkelerin hiçbiri buraya gelene kadar Kocaeliyi hiç tanımıyorlardı. Bu organizasyonlar, turizm açısından da katkıları olacak. Ülkemizde Kocaeli denilince sanayi kenti akla geliyordu ama şimdi sporcu ve turizm şehri olduğu da ortaya çıkıyor diye konuştu.
    
     -Türkiyenin ilk rakibi Yunanistan-
    
     Turnuvada ilk olarak yarın Yunanistan ile karşılaşacaklarını belirten Duman, maçın kendileri için önemli olduğunu söyledi.
     Yunanistan maçını kazanacaklarını düşündüğünü anlatan Duman, İyi bir kamp dönemi geçirdik. Takımımız iyi durumda. Yarın ki maçı da inşallah kazanacağız. Kocaeli halkının müsabakalara desteğini bekliyoruz. Türkiye için Yunanistan ve Bulgaristan maçları, her zaman diğer maçlara göre ayrı bir değer kazanır dedi.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz Sporları Salonunda yarın başlayacak turnuvaya 8 ülkeden 160 sporcu katılacak.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER