Buzağılar ihaleyle satılacak

Buzağılar ihaleyle satılacak -Sarayönü Konuklar Tarım İşletmesi, 3-15 aylık 529 buzağının satışı için ihaleye çıkacak


KONYA (A.A) - Sarayönü Konuklar Tarım İşletmesi, 3-15 aylık 529 buzağının satışı için 16 Mayısta ihaleye çıkacak.
     Sarayönü Konuklar Tarım İşletmesi Müdürü Bayram İnce, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün kararıyla 2012 yılında oryantasyon merkezi olarak faaliyet göstermeye başladıklarını söyledi.
     İnce, Eskişehir, Tekirdağ, Bursa, Balıkesir, Polatlı ve Altınova gibi işletmelerin de içerisinde yer aldığı 9 farklı işletmede yetiştirilen erkek sığır ve buzağılar, bizim işletmemize getiriliyor dedi.
     Konuklar Tarım İşletmesini büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde önemli bir merkez haline dönüştüreceklerini ifade eden İnce, damızlık ve besi için uygun saf ırk olan Montofon ve Alaca cinsi hayvanları, isteyenlerin damızlık boğa olarak da değerlendirilebileceğini belirtti.
     Konuklar Tarım İşletmesinde, 9 farklı işletmeden gelen yaklaşık bin adet 3-15 aylık arasında damızlık hayvan bulunduğunu dile getiren İnce, şunları kaydetti:
     Bu hayvanlardan 529u ihale yoluyla satışa çıkıyor. 16 Mayısta yapılacak ihale ile satışı gerçekleştirilecek erkek sığır damızlık hayvanlar, yaşlarına göre kilo fiyatları 11 lira ile ile 17 lira arasında değişiyor. Besicilik yapanlar veya boğa ihtiyacı olan bölge çiftçisi, istediği miktarda hayvan için ihaleye girebilecek. İhaleden arta kalan hayvanlar ise besiye çekilerek kesime verilecek.
     (AT-İYO-MAT)
<< Önceki Haber Buzağılar ihaleyle satılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER