Çadır kentler, muhtarlık sistemiyle yönetiliyor

Çadır kentler, muhtarlık sistemiyle yönetiliyor -AFAD Başkanı Oktay: Tüm çadır kentlerimizin kendi muhtarları ve azaları var, kamp yönetimiyle sakinleri arasındaki her türlü problem ve çözümlere ilişkin konular muhtarlarımız aracılı


ŞANLIURFA (A.A) - Rauf Maltaş - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadır kentlerin yönetiminin muhtarlar aracılığıyla sağlandığını söyledi.
     Fuat Oktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hataydaki 5, Şanlıurfadaki 2, Gaziantepteki 3, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Adıyamandaki birer çadır kentle Kilisteki konteyner kentte Suriyelilerin misafir edildiğini hatırlattı.
     Sığınmacıların geçen yıl nisan ayı içerisinde ülkelerinde başlayan iç karışıklıklar nedeniyle Türkiyede misafir edilmeye başlandığını anımsatan Oktay, tüm çadır kentlerde sistemli bir çalışmanın yürütüldüğünü söyledi.
     Oktay, çadır kentlerdeki mahallelerin muhtarlık sistemiyle yönetildiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Çadır kentlerimiz mahallelerden oluşuyor. Tüm çadır kentlerimizin kendi muhtarları ve azaları var, kamp yönetimiyle sakinleri arasındaki her türlü problem ve çözümlere ilişkin konular muhtarlarımız aracılığıyla halledilir. Kamp yönetimimizle kamp sakinlerimiz arasında her türlü problem ve çözümlere ilişkin konular muhtarlarımız aracılığıyla sağlanır. Mahalleli kendi yönetimini seçiyor. Mahalleli ihtiyaçlarını muhtarına bildiriyor. Muhtar, azalarıyla görüşüyor, muhtarları aracılığıyla konu bizim yönetici arkadaşlarımıza iletiliyor. Nihai kampa ilişkin kararlarımız da kaymakamlarımızca veriliyor. Tüm kamplarımız için bu durum böyle.
     Türkiyede mahalle ve köylerdeki sistemin benzerini çadır kentlerde de uyguladıklarını dile getiren Oktay, Lüks bir ortam sağlama amacında değiliz. Türkiye bütün gücüyle imkanlarını kullanarak en iyisini yapmaya çalışıyor. Bu desteğin sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
    
     -Kendi ülkemde böyle bir yönetim sistemi yok
    
     Yaklaşık 15 bin kişinin kaldığı Akçakaledeki Süleyman Şah Konaklama Tesisinde toplam 4 mahalle bulunuyor.
     Kırmızı Mahallenin Muhtarı Abdulhadi Habub da mahalle sakinlerinin tercihiyle seçildiğini anlatarak, Demokratik olarak halkım beni seçti. Bana destek veren herkese teşekkür ediyorum. Kendi ülkemde böyle bir yönetim sistemi yoktu, oranın yönetimi çok farklıydı. Şu anda 3 yardımcımla bu hizmeti yürütüyorum dedi.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Çadır kentler, muhtarlık sistemiyle yönetiliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER