Çadır kentte buruk bayram

Çadır kentte buruk bayram -İslahiyedeki çadır kentte düzenlenen törende, kamp görevlileri sığınmacılarla bayramlaştı -Tören sonunda bir Suriyelinin, kamp sorumlusuna sarılarak Bizim bayramımız yok. Siz varsınız diye bayram y


GAZİANTEP (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyelilerin barındığı İslahiye ilçesindeki çadır kentte düzenlenen törende, kamp görevlileri sığınmacılarla bayramlaştı.
     Sosyal tesisler önünde düzenlenen törende kamp sorumlusu Akın Özdemir ve beraberindeki görevliler, Suriyelilerin Kurban Bayramını kutladı.
     Özdemir, kolonya ve şekerin ikram edildiği törende, herkesin bayramını kutladı. Özdemir, Suriyelilere Kaymakam Osman Beyazyıldızın selamını getirdiğini belirterek, Suriyedeki olayların bir an önce sona ermesi ve buradaki insanların en kısa zamanda yurtlarına dönmeleri için dua ettiklerini söyledi.
     Bayramlaşma töreninde konuşan Suriyeli Mahmut Hatip ise başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlunun şahsında Türk Hükümetine teşekkür etti. Suriyeliler tekbir getirerek, kendilerine desteğinden dolayı Türkiyeye olan teşekkürlerini alkışlarla dile getirdi.
     Törende, sosyal tesisler önünde toplanan çocuklar zaman zaman yoğunluğa neden oldu.
    
     -Bizim bayramımız yok
    
     Tören sonunda Suriyeli Muyed Hallakın kamp sorumlusu Özdemirin boynuna sarılarak, Bizim bayramımız yok. Siz varsınız diye bayram yapıyoruz diyerek ağlaması duygusal anlar yaşattı. Törende Suriyeli bir kadının da ağladığı görüldü.
     Kamp görevlileri daha sonra çadırlarında Mahmut Hatip ve Muyed Hallakı ziyaret etti, onlara çikolata ve kolonya ikram etti, çocuklarına harçlık verdi.
     İki gün önce Suriyeden döndüğünü belirten Hallak, ilçesinde kimsenin bulunmadığını, caddelerin boş olduğunu söyledi.
     Hallak, Suriyeye, En azından bayram dolayısıyla ateşkes çağrısında bulunulmasını nasıl karşıladığının sorulması üzerine, Esede güvenmediklerini ateşkes açıklanmasının sabahında, namazdan sonra 4 kişinin öldürüldüğünü ifade ederek, Birleşmiş Milletler bize yardımcı olsun dedi.
     Savaşın durmasını istediklerini dile getiren Hallak, Cumhurbaşkanı Güle, Başbakan Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Davutoğluna ve tüm Türk halkına kendilerine yardımlardan dolayı teşekkür etti.
     Bu arada, bin 750 çadırın bulunduğu çadır kentte, bayram öncesinde herkese bayram şekeri ve kolonya dağıtıldığı, İslahiye İmam Hatip Gönüllüleri Derneğinin Suriyelilere giysi yardımında bulunduğu öğrenildi.
    
     Muhabir: Zekeriye Şimşek / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Çadır kentte buruk bayram Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER