Çadır kentteki Suriyeliler için kurban kesildi

Çadır kentteki Suriyeliler için kurban kesildi -Osmaniyenin Cevdetiye beldesindeki konaklama tesisinde kalan Suriyeliler için OGİAD ve OSAD tarafından kurban kesildi -Kurban kesiminin ardından, Suriyeli sığınmacılara ülkelerini


OSMANİYE (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Osmaniyenin Cevdetiye beldesindeki konaklama tesisine yerleştirilen Suriyeliler için, Osmaniye Girişimci İş adamaları Derneği (OGİAD) ve Osmaniye Sağlıkçılar Derneği (OSAD) tarafından kurban kesildi.
     OGİAD Başkanı Mahmut Keten, Suriyeli Türkmenlerin kaldığı konaklama tesisi girişindeki kurban kesim noktasında yaptığı açıklamada, iki derneğin üyelerinin bağışladığı toplam 110 adet kurbanın kesildiğini belirtti.
     Kesilen kurbanlıkların etiyle Suriyenin yöresel yemeği Karayahni yaptıklarını ve bulgur pilavı ile Suriyeli sığınmacılara dağıttıklarını belirten Keten, şunları söyledi:
     Osmaniyede ağırladığımız Suriyeli kardeşlerimizi yalnız bırakmak istemedik. OGİAD ve OSAD olarak misafirlerimizle birlikte, kurbanlarımızı burada kestik. Bu güzel günde kardeşlerimizle birlikte olmaktan mutluyuz. Bu etkinliğimize katkı sağlayan Türk Kızılayı, Osmaniye Valiliği ve burada görev yapan yetkili arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Suriyedeki savaşın bir an önce biterek buradaki kardeşlerimizin evlerine dönmelerini ve huzur içerisinde yaşamalarını ümit ediyoruz.
     Etkinliğe katılan AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal da Kurban Bayramını Suriyeli sığınmacılarla birlikte kutladığı için mutlu olduğunu söyledi.
     İki derneğin üyelerine teşekkür eden Önal, Suriyeli kardeşlerimizi ziyaret ederek bayramlarını kutlama imkanı buldum. Onları burada mahzun bırakmama adına bugün buradayız. Kurbanlarını paylaşma imkanı bulan herkese ne mutlu dedi.
     Kampta kalan Suriyeli Abdülaziz Mussa da Kurban Bayramını evlerinden uzakta geçirdikleri için üzgün olduklarını belirterek, Hepimiz isteriz ki bayramı evimizde ülkemizde kutlayalım, ama olmadı. Burada Türklerin bayramını yaşıyoruz. Kurban Bayramı unutturuyor savaşın havasını. Suriyede ailelerimiz var, babamın elini öpmek isterdim dedi.
     Osmaniye Konaklama Tesisinde dualarla kesilen kurbanlıkların etiyle Suriyenin yöresel yemeği Karayahni yapılarak bulgur pilavı ile birlikte dağıtıldı.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Çadır kentteki Suriyeliler için kurban kesildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER