Çalışan Gazeteciler Günü

Çalışan Gazeteciler Günü -Gümüşhane Valisi Mayda: Gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın, önemli ve etkin bir denetim organı olma konumuyla, demokrasinin temel unsurlarından biridir


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanmasını sağlayan basının, önemli ve etkin denetim organı konumuyla, demokrasinin temel unsurlarından birsi olduğunu söyledi.
     Mayda, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, basın çalışanlarına, çeşitli haklar sağlayan 212 sayılı yasanın, 10 Ocak 1961de kabul edilmesiyle kutlanmaya başlanılan Çalışan Gazeteciler Gününün 52. yıl dönümünün kutlandığını belirtti.
     Gazetecilik mesleğinin, kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşarak zor şartlar altında ve sorumluluk duygusu içinde toplumu gelişen olaylar karşısında aydınlatırken diğer taraftan da vatandaşın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirdiğini vurgulayan Mayda, şunları kaydetti:
     Kamuoyu oluşturmada, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamada, ülkemizde hak ve sorumluluk bilincinin güçlenmesinde, demokrasi kültürünün gelişmesinde, sağlıklı bir toplum düzeninin inşasında gazetecilerin rolü büyüktür. Gazeteciler için sağlanan yasal imkan ve kamuoyunun desteği mesleki sorumluluğu da beraberinde getirmektedir. Habercilik meslek etiğini oluşturan değerler doğrultusunda tarafsız, yüklendiği sorumluluğunun bilincinde, basın yayın ilkelerine sadık bir medya, güçlü, demokratik bir Türkiyeye büyük katkı verecektir. Gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın, önemli ve etkin bir denetim organı olma konumuyla, demokrasinin temel unsurlarından biridir.
     Basın mensuplarımızın, şimdiye kadar başarıyla yerine getirdikleri bu onurlu görevi bundan sonra da aynı duyarlılıkla ve kararlılıkla yerine getireceklerine yürekten inanıyorum. Bu düşüncelerle basın çalışanlarının haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girişinin yıl dönümü olan Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, bütün basın mensuplarımıza başarılar diliyorum.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER