Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik Çankırıda -Bakan Çelik: -Tespitlerimizde işletmeyi kapattıracak, kapatmasını gerekli kılacak bir bulgu yok -72 bin vatandaşımız TYÇP kapsamında istihdam ediliyor -İşsizliği


ÇANKIRI (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Zonguldakta meydana gelen maden kazasına ilişkin, Tespitlerimizde işletmeyi kapattıracak, kapatmasını gerekli kılacak bir bulgu yok dedi.
     Çankırının Çerkeş ilçesindeki Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binası açılışına katılan Çelik, törenin ardından Aytaç Et Entegre tesisindeki işçilerle bir süre sohbet etti.
     Bir gazetecinin sorusu üzerine Bakan Çelik, kazayla ilgili çalışmaların devam ettiğini dile getirerek, Zonguldakta yerin altında 630 metrede meydana gelen elim kazada hayatını kaybeden 5 vatandaşımızın defin işlemleri dün ve bugün gerçekleşti. Bu kazayla ilgili gerek idari, gerek adli çalışmalar başlatılmış bulunuyor diye konuştu.
     -Net bir durum yok-
    
     Aksaklığın nereden kaynaklandığının araştırıldığını belirten Çelik, şöyle konuştu:
     En kısa süre içerisinde aksaklığın nereden kaynaklandığı konusunda bir neticeye ulaşılacağı inancındayız. Dolayısıyla bu konuda net bir durum yok ve bu konuda çok fazla söylenecek bir şey olmadığını düşünüyorum. İnşaat ve madencilik gibi alanlarda yoğun denetimlerimiz devam ediyor. Bu konudaki aksaklıkların giderilmesi için büyük çaba içerisindeyiz. Tespitlerimizde işletmeyi kapattıracak, kapatmasını gerekli kılacak bir bulgu yok. İşletmeyi kapattıracak nedenler söz konusu değil. Fakat kaza, olayın oluşuna bakıldığında, neden kaynaklanır konusunun araştırmasıyla ilgili idari ve adli soruşturmalarla ortaya çıkartılacaktır.
    
     -72 bin vatandaşımız TYÇP kapsamında istihdam ediliyor-
    
     Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) hakkında da bilgi veren Çelik, şunları kaydetti:
     Yalnız Çankırıda değil, Türkiyenin birçok yerinde, gelişmekte olan illerde sosyo ekonomik durum göz önünde bulundurularak, istihdam alanında illerimize destek olmaya çalışıyoruz. Şu anda 72 bin vatandaşımız toplum yararına çalışmada istihdam ediliyor. Bunlar ağırlıklı olarak, milli eğitim bünyesinde okulların temizliği ve bakımıyla ilgili görevlendiriyor. Bir taraftan da ülkemizin çok ihtiyaç duyduğu, yeşertilmesi konusunda mücadele ettiğimiz bir alanda yani ağaç dikme alanında hizmet sunuyorlar. Ülkemizin daha yeşil, daha yaşanabilir olması için toplum yaranına hizmetlerde çalışıyorlar.
     Çankırıda TYÇP kapsamında bin 500 kişiyi istihdam edeceklerini belirten Çelik, Çankırıda da bin 500 kişinin çalışması konusundaki talebi karşılayacağız. Böylece mesleki formasyona sahip olmayan engelli ve kadınlarımızı bu alanlarda daha yoğun bir şekilde istihdam edeceğiz dedi.
     Gençlere meslek öğretmek istediklerini belirten Çelik, Mesleki formasyona kavuşan vatandaşımızın bir şekilde Türkiyenin dört bir tarafında iş bulma imkanı var. Çünkü İşsizliğin altında mesleksizlik yattığını biliyoruz. Bu nedenle gençlerimizin mesleki kurslarımız çerçevesinde geleceğe daha güvenli hazırlamaları için İŞKUR bünyesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz diye konuştu.
     Programa Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı AK Parti Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Bursa Milletvekili İsmail Aydın ve Önder Matlı, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Özgür Alantor - Ferhat Barulay
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER