Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: -Türkiye yapılması gerekeni, o topları Türkiyeye yöneltenlere karşı fazlasıyla yapmıştır -Eğer böyle bir yanlışın içerisinde bulunmaya devam ederlerse, yine TBMMde milletvekili arkada


BURSA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Akçakaleye top mermisi düşmesiyle ilgili olarak, Türkiye yapılması gerekeni o topları Türkiyeye yöneltenlere karşı fazlasıyla yapmıştır dedi.
     Bakan Çelik, Bursa Büyükşehir Belediyesi Hanımlar Lokalinin açılışında, Türkiyenin yoğun bir gündeminin bulunduğunu, ülkede olup bitenleri herkesin dikkatle izlediğini söyledi.
     TBMMde, bakanlığıyla ilgili önemli bir yasa tasarısı görüşülürken, Suriye yönetiminin menfur saldırısı nedeniyle Akçakaleye gittiklerini belirten Çelik, şöyle devam etti:
     Orada acımasızca parçalanan cesetlerin, vatandaşlarımızın, canlarımızın, defin merasiminin yanında yavrularımızı hastanede ziyaret ederek, onlara bir nebze de olsa moral vermeye çalıştık. Gerçekten bir caninin, acımasız bir insanın, neler yapabileceği, ülkesindeki yaşayanlar açısından dünya tarafından görülen bir şey. 30 bini aşan vatandaşını katletti, Esed yönetimi. Bunlar sanki az geliyormuş gibi, menzili belli olan topları, kasıtlı olarak Türkiyeye yöneltme cesaretini ve cüretini göstermesi son derece anlamlıdır ve size hemen şunu ifade edeyim; bu toplar Türkiyeye yöneldiği andan itibaren, yöneltenlerin başına neler geldiğini tahmin ediyorum sizler görmüşsünüzdür. Türkiye yapılması gerekeni, o topları Türkiyeye yöneltenlere karşı fazlasıyla yapmıştır. Eğer böyle bir yanlışın içerisinde bulunmaya devam ederlerse, yine TBMMde milletvekili arkadaşlarımızın katılımıyla gerçekleşen tezkere neticesinde de bu saldırgan tavırları devam ederse, cevaplarını alacaklarını da ifade etmek istiyorum.
     Çelik, Türkiyede bu konuda garip bir durumun da yaşandığını dile getirerek, şunları kaydetti:
     Türkiyeye böyle bir saldırı gerçekleşiyor, Mecliste bu konu tartışılıyor. Tezkere alınacak, tezkere bir savaş tezkeresi değil, ama Türkiyenin meydana gelebilecek olan durumlar karşısında elini güçlendirebilecek, güçlendirmeye yönelik ve karşı tarafı caydırmaya yönelik, bir tezkere tartışmasında Parlamentoda ne yazık ki birlik sağlanamıyor ve hükümete, anamuhalefet partisi ve diğer muhalefet partisi destek vermiyor. Tezkerenin geçmemesi için mücadele ediyorlar. Bu konuda birlik sağlamayacaksak hangi konuda sağlayacağız. Bu konuyu vatandaşlarımızın çok sağlıklı bir şekilde değerlendirdiklerini umuyorum.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer/Haluk Yüksel
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER