Çam kozalaklarıyla okul harçlıklarını çıkarıyorlar

Çam kozalaklarıyla okul harçlıklarını çıkarıyorlar -Sarıkamış ilçesinde ormanlık alandan çam kozalağı toplayan çocuklar hem okul harçlıklarını çıkarıyor hem de ailelerinin kışlık yakacaklarına katkı sağlıyor (Fotoğraflı-Görüntülü


KARS (A.A) - Sarıkamış ilçesinde ormanlık alandan çam kozalağı toplayan çocuklar hem okul harçlıklarını çıkarıyor hem de ailelerinin kışlık yakacaklarına katkı sağlıyor.
     İlçede yaşayan maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları, bölgede uzun ve çetin geçen kış mevsimi öncesi ailelerine katkıda bulunmak amacıyla ormanlık arazide at ve eşeklerle çam kozalağı topluyor.
     Topladıkları kozalakları çuvala dolduran çocuklar, yanlarında getirdikleri at ve eşeklerle kozalakları ilçe merkezine taşıyor. Kozalakların bir kısmını evlerinde kışlık yakacak olarak kullanan çocuklar, diğer kısmını ise çuvalını 2,5 liradan ev ve iş yeri sahiplerine satıyor.
     Okullar açılmadan önce haftada 5 gün kozalak toplayan çocuklar, eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla kozalak toplama işlemlerini hafta sonları gerçekleştiriyor.
     Kozalak toplayan çocukların yaptıkları işi söyledikleri türkülerle eğlenceye çevirdikleri de görülüyor.
     Yunus Işıldak (13), AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl kış mevsimi öncesi kışlık yakacak için çam kozalağı topladıklarını belirtti. Derslerini yaptıktan sonra boş zamanlarında bu işi yaptıklarını anlatan Işıldak, Kozalak ve odun toplayıp evimize götürüyoruz. Bazen de 2,5 liradan kozalak satıyoruz. Evimizin ihtiyaçlarını alıyoruz, okul harçlıklarımızı çıkarıyoruz. Günde 10 çuval çam kozalağı toplayabiliyoruz dedi.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Çam kozalaklarıyla okul harçlıklarını çıkarıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER