Camiden ayakkabı hırsızlığı güvenlik kamerasında

Camiden ayakkabı hırsızlığı güvenlik kamerasında


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyede bir camide ayakkabı hırsızlığı yapan kişi, güvenlik kamerasına takıldı.
     Kent merkezindeki Zafer Camisine gelen kimliği belirtilmeyen kişi, yatsı namazı çıkışı ayakkabılıkları tek tek dolaşarak bir çift ayakkabıyı alarak camiden ayrıldı.
     Namaz çıkışında ayakkabısını almak için ayakkabılığa yönelen cemaatten A.Y. (53), ayakkabısını yerinde bulamayınca cami görevlisinden yardım istedi.
     Cami imamının ihbarıyla olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi.
     İncelemenin ardından kimliği belirlenen şüpheli, Envar-ul Hamit Camisinde sabah namazı çıkışı yakalandı.
     Kamera kayıtlarında, şüphelinin namaz çıkışında ayakkabıları incelediği ve numarasına bakarak aldığı ayakkabıyı giyip gittiği görüldü. Görüntülerde, şüphelinin ayakkabılıkları tek tek dolaşarak numarasına bakıp ayağına olan ayakkabıyı bulduğu ve camiden ayrıldığı görülüyor.
     Cami İmamı Adem Yıldır, zaman zaman cami cemaatinin ayakkabılarının çalındığını, bu sebeple camiye güvenlik kamerası taktırdıklarını belirtti.
     Dün akşam yatsı namazından sonra cemaatten birinin ayakkabısının çalınması üzerine güvenlik kamerasının incelendiğini ifade eden Yıldır, şunları söyledi:
     Cemaatimizden birinin ayakkabısını aldılar. Saatini belirledik ve güvenlik kamerasına baktığımızda ayakkabıyı alan kişinin bildiğimiz biri olduğunu gördük. Gerekli işlemlerin yapılması için müracaatımızı yaptık. Olayın olduğu gün kişiyi tespit ettik. Ayakkabıyı alan kişi yaklaşık bir aydan bu yana sabah namazlarına geliyordu. Bu gün sabah gelmedi. Gelmeyince en yakın cami olan Envar-ul Hamit Camisine arkadaşlarımızı gönderdik orada olduğunu öğrenince polislere haber verdik ve ayakkabıyı alan kişi orada yakalandı.
     Yıldır, yaklaşık bir ay önce kendisinin de ayakkabısının çalındığını söyledi.
     Şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.
    
     Muhabir: Tuğba Temir
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Camiden ayakkabı hırsızlığı güvenlik kamerasında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER