Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası -Bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftasının teması Camiler ve Engelliler olarak belirlendi


ADANA (A.A) - Bu yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanacak Camiler ve Din Görevlileri Haftasının temasının Camiler ve Engelliler olarak belirlendiği bildirildi.
     Adana Müftüsü Arif Gökce, yazılı açıklamasında, etkinliklerin, 1 Ekim Pazartesi saat 09.30da Seyhan Kültür Merkezindeki açılış programıyla başlayacağını belirtti.
     Hafta boyunca camilerin anlam ve öneminin hatırlanacağını, varsa ihmal ve eksiklikleri gidermeye, iyi ve güzel davranışları da artırmaya çalışacaklarını ifade eden Gökce, şunları kaydetti:
     Bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftasının teması Camiler ve Engelliler olarak belirlendi. Yeter ki Gönüller Engelli Olmasın sloganıyla Adanadaki camileri en kısa zamanda engelsiz hale getirmeye çalışacağız. Bu konudaki çalışmalara başlamış durumdayız. Camilerimiz, toplumun her kesimine açık ve İslamın şiarından olan müesseselerimizdir. Diğer yandan insanlar camilerde bir araya gelir ve sosyalleşir. Birbirinin sevincini derdini paylaşır. Böylece cami, sadece ibadet mekânı olmaktan çıkar, sosyal hayatı merkezlerinden birisi haline gelir.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Camiler ve Din Görevlileri Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER