Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası -Diyanet-Sen Tokat Şube Başkanı Babacan: -Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yılki Camiler ve Din Görevlileri Haftasının temasını camiler ve engelliler olarak belirledi


TOKAT (A.A) - Diyanet-Sen Tokat Şube Başkanı Durmuş Babacan, Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yılki Camiler ve Din Görevlileri Haftasının temasını camiler ve engelliler olarak belirledi dedi.
     Babacan, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, Diyanet İşleri Başkanlığının 1986 yılından bu yana 1-7 Ekim arasını Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutladığını belirtti.
     Evlerin camiye, kıbleye göre yapıldığını ifade eden Babacan, şunları kaydetti:
     Bütün sokak ve caddeler camiye çıkar. Camiler Allahın evleri kabul edilir. Camilere devam eden müminler de Allahın misafiri sayılırlar. Belki o yüzden olacak ki camilerde kılınan namazlar 27 derece daha efdal sayılmıştır. Bir de bu haftaya adını veren din görevlileri vardır ki camilerin manevi mimarları, camilerin ayakta kalmasını sağlayan, camilerin mamur olmasında yer alan gönüllü fedailer.
     Din görevlilerinin, Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutlayan Babacan, Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yılki Camiler ve Din Görevlileri Haftasının temasını camiler ve engelliler olarak belirledi. Dünyada ve ülkemizde engelli kardeşlerimiz vardır. Gerek doğuştan gerekse sonradan ortaya çıkan engel durumu çalışmaya, üretmeye, başarıya ve nihai hedefe ulaşmaya asla engel değildir. Yeter ki insanların önüne engel konulmasın. Yeter ki gönüller engelli olmasın, engel tanımasın diye konuştu.
    
     Muhabir: Zehra Aydın / Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Camiler ve Din Görevlileri Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER