Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası -Afyonkarahisar Müftüsü Kaya: Sosyal fonksiyonlarıyla insanları bir araya getiren camilerin tekrar bu fonksiyonlarını yerine getirmesi ve hayatın merkezi olması konusuna dikkati çekmek istiyoruz


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Müftüsü Mustafa Kaya, sosyal fonksiyonlarıyla insanları bir araya getiren camilerin yeniden bu fonksiyonlarını yerine getirmesi ve hayatın merkezi olması konusuna dikkati çekmek istediklerini bildirdi.
     Kaya, 1-7 Ekim tarihlerini kapsayan Camiler ve Din Görevlileri Haftasının başlaması dolayısıyla makamında düzenlediği basın toplantısında, ezan sesinin, bu sesi ilk kez duyanlar için büyüleyici bir etkisi bulunduğunu söyledi.
     Camilerin İslam tarihindeki yerinin önemli olduğunu belirten Kaya, Müslümanlar dünyanın neresinde olursa olsun, yerleştikleri her yere mutlaka bir cami inşa etmiştir. Mutlaka birlik ve beraberliklerini millet olarak camiyle bağlantılı hale getirmişlerdir. Tarihte böyle olmuş, bugün böyle ve yarın da böyle olacaktır dedi.
     Kaya, camilerin kıyamete kadar Müslümanların birlik ve dirliğini sağlayan mekanlar olarak kalmaya devam edeceğini anlattı.
     Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla kentte bazı etkinlikler yapılacağını dile getiren Kaya, şöyle konuştu:
     Sosyal fonksiyonlarıyla insanları bir araya getiren camilerin tekrar bu fonksiyonlarını yerine getirmesi ve hayatın merkezi olması konusuna dikkati çekmek istiyoruz. Müslümanların önemli sorunlarını camilerde görüşüp çözmelerini istiyoruz. Resmi kayıtlara göre ülkemizde 100 bin civarında cami, 150 bine yakın da din görevlisi bulunuyor. 100 bin camiye 150 bin din görevlisi çok görünüyor ama camilerimizde bazen 2-3 görevli oluyor. Bu arkadaşlarımız gerçekten önemli görev ifa ediyor. Cami görevlilerimizin belki günlük fiili hizmetleri 3-4 saati geçmiyor görünüyor ama arkadaşlarımız bizim anlayışımıza göre günün 24 saati hizmet yapıyor ve gece gündüz demeden çalışıyor.
    
     -Vali İrfan Balkanlıoğluna ziyaret-
    
     Kaya, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlunu makamında ziyaret etti.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Camiler ve Din Görevlileri Haftası, tüm yurtta olduğu gibi Afyonkarahisarda da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
     Balkanlıoğlu, Kayanın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Camiler ve Din Görevlileri Haftasının hayırlara vesile olmasını diledi.
     Kaya da hafta dolayısıyla yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verdi.
     Ziyarette, Afyonkarahisar Müftülüğü Şube Müdürleri Nurettin Utaş ve Seyfullah Apaydın hazır bulundu.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Camiler ve Din Görevlileri Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER