Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası -Hafta dolayısıyla düzenlenen programda 5 engelliye akülü araç hediye edildi


KAYSERİ (A.A) - Kayseride Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla 5 engelliye akülü araç verildi.
     İl Özel İdaresi Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, kısa süre öncesine kadar engelli bireylere sahip ailelerin bu durumu gizlediğini ve engellilerin evlere mahkum edildiğini hatırlattı.
     Bugün ise yapılan çalışmalar neticesinde engellilerin hayatın her alanında yerlerini almaya başladığına dikkati çeken Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığının da bu yıl engelliler için çalışmalar yürüttüğünü vurguladı.
     Engelli temasının din görevlilerince işlenmesinin çok önemli olduğunu belirten Yılmaz, Artık camilerimiz sadece ibadet vakitlerin de açılıp kapatılmıyor. Kadınların engellilerin camilerde yerlerini almaları için projeler üretiliyor dedi.
     İl Müftüsü Ali Maraşlıgil de, Hazreti Peygamber zamanında camilerin insanların bir araya geldiği, istişarede bulunduğu, elçilerin ağırlandığı ve çeşitli eğitimlerin verildiği mekanlar olduğunu belirtti.
     Kentte bin 290 adet cami bulunduğunu anlatan Maraşlıgil, Din hizmeti veren 2 bin 33 görevlimiz var. 40a yakın camimiz engellilerimiz için dizayn edildi. En kısa sürede tüm camilerimizi onlara uygun hale getireceğiz diye konuştu.
     Konuşmaların ardından 5 engelli vatandaşa akülü araç hediye edilirken, Vali Yılmaz, engellilerin yeni araçlarına binmelerine yardımcı oldu.
     Öte yandan etkinlikte cami yapılmasına destek veren hayırseverlere ve Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere plaket takdim edildi.
    
     Muhabir: Esma Aygün / Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Camiler ve Din Görevlileri Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER